Depremzelere bir destek daha: 279 ailenin 1 yıllık kirası karşılanacak!

TAKİP ET

İzmir'de meydana gelen depremden sonra evleri zarar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı Belediyesi öncülüğünde Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak iş birliğiyle "Aynı çatı altındayız' kampanyası hayata geçirildi. Kampanya kapsamında depremden etkilenen 279 ailenin bir yıllık kira bedelleri karşılanacak. Başkan Sandal, "Önceliğimiz çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın acilen geçici barınma ihtiyacını karşılamak" dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra evleri zarar gören vatandaşlara destek olmak için Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak ile iş birliği yapan Bayraklı Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçirdiğini duyurdu. Hürriyet Emlak 20 ailenin 1 yıllık kirasını karşılayacaklarını söyledi. 
"Aynı çatı altındayız" kampanyasıyla depremzedelere destekİşbirliğiyle hayata geçirdikleri yeni projeyi açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İzmir büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Önceliğimiz çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın acilen geçici barınma ihtiyacını karşılamak. Bayraklı Belediyesi, Ahbap Derneği ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle" Aynı çatı altındayız” kampanyası hayata geçirildi. Kampanya kapsamında depremden etkilenen 279 ailenin bir yıllık kira bedelleri karşılanacak" açıklamasına imza attı. 

 Biz 16 yıldır ‘aynı çatının altındayız’ dedik
Hep birlikte iyileşme mesajı veren Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, "Bugün burada hep beraber iyileşmek üzere bir arada toplandık. Sevgili Haluk Levent, bu memleketin gördüğü nadir insanlardan biri kendisi, derneği de çok güvenilir bir dernek. İzmir’de yaşanan yıkımın ardından, ne yapabiliriz dedik ve kendisinin kapısını çaldık. Böyle bir yardıma katkı sunma fırsatı elde ettik. Her kurumun bir sloganı vardır, biz 16 yıldır ‘aynı çatının altındayız’ dedik. Deprem felaketinden sonra bu sloganımız çok daha farklı bir mana kazandı. Proje kapsamında depremden etkilenen 279 ailenin bir yıllık kira bedellerini karşılayacağız. Hep beraber yaraları saracağız" dedi. 


Birçok firmanın heveslenmesine yardımcı olacakİzmir depreminden sonra ilk günden beri çalışmalara katıldıklarını ve destek verdiklerini anlatan Ahbap Derneği Kurucusu Haluk Levent, "Afet platformu oluşturduk. Toplantılarımızı yaptık ve entegre olduk. Depremin üzerinden yaklaşık 17 gün geçti. Biz Ahbaplar olarak buradayız. Belediye ve AFAD la entegre olduk. Depremin üzerinden 21 gün geçti. Biz ahbaplar olarak buradayız, ayrılmadık. Ekiplerimiz depolarda sayım girişi işlemini yapıyor. Elimizden geldiğince İzmir’in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu sırada Bayraklı Belediye Başkanımızla da görüşme imkanımız oldu. Hürriyet Emlak’ın bu kutsal teklifini kendisine getirdim. Çok duygulandı. Ailelerin bir yıllık kirasının karşılanmasını sağlamak, birçok firmanın, kişinin heveslenmesine yardımcı olacaktır" açıklamasını yaptı.    

bayraklı belediyesi ahbap