DEVA İzmir İl Başkanı Ösen'den 'hiperenflasyon' vurgusu

TAKİP ET

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı, basın ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. Ekonomik ve İzmir siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Ülkemizin hiperenflasyon bataklığına sürüklemesinden endişe duyuyoruz” dedi.

“Büyükşehirler kayyım sopası ile hizaya çekilmeye çalışılıyor”
Ekonomik gerçekler ört bas edilmeye çalışılsa da vatandaşın markette, pazarda gerçekleri gördüğünü ifade eden Ösen şunları söyledi:
“Her ne kadar rakamlar ve haberlerle oynanmaya çalışılsa da mazotun, elektriğin, ekmeğin ve bebek bezinin fiyatı, her birimizin yüzüne çok sert bir biçimde çarpıyor. Ekonomimiz bu haldeyken, artık çok ucuz hale gelmiş olan ‘hainlik ilan etme’ yarışı içerisinde, gündem suni konularla çarptırılıyor, zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Bir taraftan büyükşehir belediyeleri kayyım sopası ile hizaya çekilmeye çalışılırken diğer yandan kur oyunlarıyla birileri zengin ediliyor, yastık altındaki üç beş lirası daha da değersizleşmesin diye gayret gösteren yoksul vatandaşların üzerinden, gece yarısı, ekonomik operasyonlarla silindir gibi geçiliyor. Tüm bunların bilinçlice yapıldığını biliyor, olumlu sonuçlar ortaya çıkarmayacağını görüyoruz. Rafa kaldırılmış ve kötü izler bırakmış köhne ekonomik modellerin, ülkemizi hiperenflasyon bataklığına sürüklemesinden endişe duyuyoruz.”

“İlçe teşkilatlanma sayısını 27’ye çıkaracağız”
Ösen, DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak sokakta karşılık ve ilgi bulduklarının altını çizerek, “Bu ilgi sayesinde İzmir Teşkilatımız, 1 yıl 2 ay gibi kısa bir sürede İzmir'in 24 ilçesinde teşkilatlanmasını tamamladı. Çok yakın bir zaman içerisinde bu sayıyı 27'ye çıkarmayı hedefliyor, sahadaki temaslarımıza ve çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bugün DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak İzmir'in dört bir yanında olmanın verdiği erişimle, herkese, her an ulaşma şansını yakalamış bulunuyoruz. Durum böyle iken vatandaşlarımızın partimize olan teveccühü her geçen gün giderek artıyor. Bugün İzmir'in neredeyse her yerinde, partimize ulaşmak isteyen yurttaşlarımız, kendisine bir muhatap bulabiliyor, derdini anlatabiliyor” açıklamasını yaptı.

“Radikalliklerden arınmanın ülkemize huzur getireceğine inanıyoruz”
İzmir'de yaşayan herkesin sorunlarına ortak olmaya devam edeceklerini vurgulayan Ösen, “Bundan kısa bir süre önce yurt sorunu ile karşılaşan çaresiz gençlerin yanında durduk. Bugün hala devam eden kadın cinayetlerinde kurban olan İzmirli kadınlarımızın yanında adliyelerde durmaya devam ediyoruz. Bu noktada şunu belirtmek isterim ki; DEVA Partisi İzmir Teşkilatı'nın üyelerini koltuklarda ve makamlarda değil, pazarlarda, üniversitelerde, adliyelerde görüyorsunuz ve görmeye devam edeceksiniz. Çünkü biz siyaseti halkımızla beraber yan yana omuz omuza yaparsak eğer anlamlı bulacağımıza inanıyoruz. Siyaset kurumuna hala inanıyor, son yıllarda ciddi zedeler alsa da siyasette konuşmanın, ortak aklın ve radikalliklerden arınmanın ülkemize huzur getireceğine inanıyoruz” görüşünü aktardı.

“Siyasi gerilimin dağılması adına katkı olacağını umuyorum”
Ösen, Türkiye siyasi tarihinde 6 siyasi partinin mutabık olduğu ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ önerisinin ülke geleceği adına kıymetli olduğunu düşündüğünü söyleyerek, “Bu önerinin uzun yıllardır bir araya gelmeyen toplumun farklı kesimlerini kaynaştırmanın ve ülkemizde bulunan siyasi gerilim ikliminin dağılması adına önemli katkıları olacağını umuyorum. Bu önerinin yalnızca siyasi bir hamle olarak değil vatandaşlarımızın, ülkemizde birlikte yaşama arzusunun da bir işareti olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik gelişmenin olmadığı yerde yoksulluk olur”
Türkiye’yi karanlık ve umutsuz günlerden çıkarmanın yolunu ekonomik kalkınmada aradıklarını belirten Ösen, “Biliyoruz ki ekonomik gelişmenin olmadığı yerde yoksulluk, çaresizlik ve geri kalmışlık vardır. Bu yüzden ekonomi meselesi yalnızca mutfak üzerinden, giyim üzerinde, arabalar üzerinden değerlendirilmemelidir. Döviz kurlarının durmayan oynaklığı, aslında hayatlarımızdan çalınan eğitim, gelişmişlik ve huzurlu günler olarak düşünülmelidir” görüşünü aktardı.

“Görevimiz çok büyük bunun farkındayız”
DEVA Partisi’nin ulaşamadığı yüzde 15’lik bir kesim olduğunun altını çizen Ösen “50-55 yaşlarındaki bir ev kadınını düşünün. Haber izlemiyor ve onun DEVA Partisi’nden haberi olmaz. Bizim ilçelerimizde kurulan teşkilatlarımız evlere girmeli. Bu yüzde 15’e ulaşmaz teşkilatların görevi. Çarşılarda pazarlarda evlerde kendimizi anlatmak bizim görevimiz. Görevimiz çok büyük bunun farkındayız” dedi.