DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan vergisiz cep telefonu yorumu

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun üniversitelilere ÖTV'siz ve KDV'siz cep telefonunun yalnızca Türkiye'de üretilen modelleri kapsadığını açıklamasının ardından birçok öğrenci hayal kırıklığına uğramıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu almasına imkan sağlayacak plan olumlu; fakat çok yetersiz. Bu planın sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsaması ve tek seferlik olması yine yanlış."

Gençler için tüm teknoloji ürünlerinde vergileri daimi olarak derhal düşürün

Babacan da sosyal medya platformu X üzerinden konuya dair açıklamalarda bulundu. 

Teknolojik cihazlara erişimin çağın gereği olduğunu vurgulayarak yaptığı videolu paylaşımda Babacan, "Üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu almasına olanak sağlayacak plan olumlu; fakat yetersiz. 

Bu planın sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsaması ve tek seferlik olması çok yanlış. Sıkça dile getirdiğim gibi, vergide sürümden kazanılabilir. 

Gençlerimizin cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi cihazlara kolay erişimi çağın gereğidir. Çağa ayak uydurun ve gençler için tüm teknoloji ürünlerinde vergileri daimi olarak derhal düşürün."

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ÖTV KDV DEVA Partisi Ali Babacan cep telefonu