Dikili'de miting gibi adaylık açıklaması

TAKİP ET

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Dikili Belediye Başkanlığı aday adaylık açıklamasını Belediye Binasının yanında yer alan Atatürk Meydanında gerçekleştirdi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili Atatürk Meydanı’nda vatandaşlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Kırgöz, Dikili Belediye Başkanlığı aday adaylığını Dikili halkı ile paylaştı. Kırgöz açıklamasına başlamadan önce 5 yıllık süreci yorumlarken, “Aynası iştir kişinin işe bakılmaz” dedi.

Dikili Atatürk Meydanında yapılan açıklamada ilk sözü Dikili CHP İlçe Başkanı Emre Kırlı aldı. Kırlı, Bu hizmetlerin devamı için önümüzdeki yerel seçimlerde CHP iktidarını öncelikle Dikili’de sürdürmeye ve sonra tüm Türkiye’ye yaymaya söz veriyoruz.” dedi. Ardından Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz açıklama yapmak üzere kürsüye davet edildi.

“ÇOK İŞ YAPTIK AMA YALNIZ YAPMADIK”

Başkan Kırgöz, göreve başlarken İzmir’in en borçlu ikinci ilçesi olan Dikili’nin, bugün en borçsuz ikinci ilçesi olduğunu vurguladı. Kırgöz aday adaylık açıklamasına ise şu sözlerle başladı, “Bizleri bu meydanlarda yalnız bırakmadığınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. 5 yıllık görev süremde her zaman sizlerin desteğini arkamda hissettim. İlçe örgütüme, belediye çalışanlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok iş yaptık ama yalnız yapmadık, sizlerin desteği çok önemliydi. Bizler başkanlık sürecimizde ailemizi çok ihmal ediyoruz, arkamızı toplayan başkan yardımcıları, şoförler ve birçok başka yardımcımız var ama özellikle kıymetli eşime çok teşekkür ediyorum. Beni, 5 yıldır az çok tanıdınız. Ben burada kitabın ortasından konuşacağım, dümdüz. Güzel bir atasözümüz vardır, ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’, ben, bugün burada göreve geldiğim günden bugüne nasıl bir belediye aldık ve neler yaptık onları anlatıp önümüzdeki dönem için niyetimi açıklayıp gideceğim. 31 Mart 2019’da Dikili’de rekor oyla seçilen belediye başkanı olarak göreve geldim. 8 Nisan 2019’da mazbatamızı aldık koltuğa oturduk. 12 Nisan’da belediye birimlerimizden bir bilgilendirme aldım, teslim aldığımız belediye o yıl içerisinde 56 milyon TL geliri olan, 93 milyon TL borcu olan, işçilerimizin 6 aylık maaş alacağı, esnafa borcu olan, kasasında sıfır parası olan, tüm hesaplarında icra olan bir belediye devraldık. Bugün geldiğimiz noktada Dikili Belediyesi’nin 300 milyon TL geliri 62 milyon TL borcu var. 62 milyon TL de sadece kamu kurum ve kuruluşlarına olan, günü gününe ödenen borçlar. Şu an belediye mülkiyetlerinin üstünde sadece 62 milyon TL’lik borç için 3-5 mülkiyetimizde ipotek var. Tıkır tıkır çalışan, ekonomisi güçlü, geleceğe güvenle bakan ve itibarlı bir Dikili belediyemiz var. Resmi rakamları söylüyorum, mış muş diye konuşmayacağım. Göreve geldiğimde İzmir’in en borçlu 2’nci belediyesiydi şimdi en borçsuz 2’nci belediyesi.”

“YOLUMUZ UZUN, ENERJİMİZ YÜKSEK, GENÇLİĞİMİZ VAR”

Dikili’nin sorunlarını ve belediye çalışmalarını aktaran Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, “Yola çıkarken yolumuz uzun demiştik” ifadelerini kullandı. Kırgöz,şu sözlerle açıklamalarına devam etti. “Dikili’nin sorunları büyüktü ama bizim de özgüvenimiz büyüktü. Biz, tecrübeliyiz dedik. Bizim geçmişimiz bunların teminatı, biz bunları geçmişte kanıtladık ve bu bilgi ve tecrübeyi yansıtıp belediyeyi ayağa kaldıracağız dedik ve dediğimizi yaptık. Dikili’nin eksiklerini hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün eksikleri tamamlayıp Dikili halkının hizmetine sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Yola çıkarken yolumuz uzun demiştik, yolumuz uzun, gençliğimiz var.”

“İNSANLAR BU KENTTEKİ DEĞİŞİMİ FARKEDECEK DEMİŞTİK”

Başkan Kırgöz 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevini şu sözlerle aktardı, “Önce belediyemizin sahipsiz kalmış, atıl kalmış malına mülküne, zeytinine, tarlasına dükkanına sahip çıktık. Hepsini usulüne uygun olarak kiraya verdik ve gelir kaydetmeye başladık. Belediyemizin alacaklarının hepsini tahsil yoluna gittik. Dikili Belediyesi İş Merkezi’ni yaptık, 8 yıl boyunca yıkılmayı bekleyen binayı yıkmayı bile beceremediler. Biz söz verdik, 6 ayda yapacağız dedik 9 ayda yapabildik. 9 buçuk milyon TL’ye mal ettik, 5 yıl gibi bir sürede kendi kendini amorti etti. Bilgi ve tecrübemizle 95 metrekare bir iş merkezini belediyemize kazandırdık. Dikili Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Hızlı bir şekilde, plan ve programlı bir şekilde 78 milyon TL’ye mal ettik. O da 5 buçuk yıl içerisinde altındaki iş yerlerinden kendi kendini amorti eden bir yatırım olarak kendini amorti etti. Bunca kuraklığa rağmen sizleri asla susuz bırakmadık. 170 KM temiz su iletim hattını yaparak su hattını yeniledik. Kent merkezinin tamamının yollarını yeni baştan tasarladık ve Dikili’yi tozdan, topraktan ve çamurdan kurtardık. Elbette eksiğimiz de vardır ama bunları da yapacağız.”

DİKİLİ’DE Kİ 5 YILLIK HİZMET SÜRECİ

Dikili’nin bugün geldiği noktaya vurgu yapan Kırgöz’ün yaptığı çalışmaların devamı şu şekilde, “Kuzey Güney çevre yolları, Fahriye Üçok Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi’nin hallerini hatırlayın, o yolları asfaltla buluşturduk ve yolları genişlettik. 90 KM sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Deliktaş’ın mezarlık yolu yoktu, yolu açtık ve asfalt kapladık. Deliktaş bağlantı yolunu açtık, kamusal kadastral yolu olan her yerin asfalt serimini gerçekleştirdik. Balıkçı esnafımıza ciddi destekler verdik, pazarcı esnaflarımızın hep yanlarında olduk, yeni pazarlar sunduk ve şartlarını iyileştirdik. Değerli arkadaşlar, Dikili 1888 yılında kurulmuş ve 2019’a kadar 21 park yapılmış. Biz, 5 yıl içerisinde 26 adet yeni park yaptık. Geçen 131 yıllık sürede yapılan 18 parkın da yenileme işlerini yaptık. 6 KM bisiklet yolu yaptık, 3 adet yeni kavşak yaptık. 2019’da bu kente girerken insanlar bu kentteki değişimi fark edecek demiştim, Dikili’nin tüm girişlerinin kavşaklarını yaptık bitirdik. Sadi Erdem Spor Tesisleri’ni yaptık, İzmir’de tektir bu tesis. Dünyada 5’incisi düzenlenen Plaj Voleybolu Dünya Turnuvası’nı Dikili’de gerçekleştirdik. Taziye Evimizi yaptık, peyzaj çalışmaları devam ediyor. 29 adet yeni araç aldık, son 30 yılda 35 yeni araç alınmış, biz 29 taneyi 5 yılda almışız.”

“DİKİLİ’NİN KEYFİNİ SÜREN DEĞİL DERTLERİNİ ÇÖZEN BAŞKAN OLDUK”

Bunları yapacak gücü, tavrını Cumhuriyet ve Atatürk’ten yana koymuş, her zaman doğruluk ve dürüstlükten yana olmuş,  Dikili halkından aldığını vurgulayan Başkan Kırgöz aday adaylık açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı. “Tüm bunları en zor ekonomik şartlarda gerçekleştirdik çünkü bizler vatandaşa hizmet etmek için her şeyi yaparız. Sosyal demokrat belediyeler böyledir, vatandaşa hizmet götürmek için ya yol buluruz ya da yol açarız. Biz bunları yapacak gücü, yüzünü aydınlığa dönmüş, tavrını Cumhuriyet ve Atatürk’ten yana koymuş, her zaman doğruluk ve dürüstlükten yana olmuş, delikanlılığın kitabını yazmış siz, saygı değer Dikili halkından aldım. Dikili için gecemizi gündüzümüze kattık çalıştık, Dikili’nin keyfini süren değil dertlerini çözen başkan olduk. Halkçı belediyeciliği süslü laflarla değil, kentin merkezlerine diktiğimiz eserlerle yaptık. Ben icraatı bilirim. Kimseyi ötekileştirmedik, ayrıştırmadık birleştirdik. Bir olduk, beraber olduk, bu meydanda olduğumuz gibi birlikte Dikili olduk. Kuruluşun ve kurtuluşun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’de, tüm Dikili’yi kapsayan bir anlayışla bu ilçeyi bir 5 yıl daha yönetmeye talip olduğumu ilan ediyorum. 31 Mart 2024’te Dikili’de zafere hazır mıyız? 1919 ruhuyla 2024’te yine iktidara yürümeye hazır mıyız? Bu yolculukta bizimle misiniz? Yine bu meydanlarda buluşmak üzere hoşça kalın! Dikili’de her şey bundan sonra çok daha özel ve güzel olacak.

dikili belediyesi adil kırgöz