Dikili Leman Sam'la Zaferi Kutladı

TAKİP ET

Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali kapsamında Dikili Belediyesi'nin konuğu olarak kente gelen ve Atatürk Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Konseri veren ünlü şarkıcı Leman Sam, Dikilililere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dikili Belediyesi, Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali kapsamında gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde usta ses sanatçısı Leman Sam’ı Dikilililerle bir araya getirdi. Dikili Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce hayranlarıyla birlikte sevilen şarkılarını seslendiren Leman Sam, zafer coşkusunu yeniden yaşattı.  Festivalin açılış kortejinde ve konser anında binlerce vatandaş ellerindeki Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle kenti adeta gelincik tarlasına çevirdiler.
2 saati aşkın sürede sahnede kalan Leman Sam, sevginin kenti Dikili’de olmaktan dolayı olduğunu ifade ederek,  “Cumhuriyetin, özgürlüğün, bağımsızlığın şarkılarını, türkülerini Cumhuriyet sevdalısı Dikilili dostlarımla söylemekten onur duydum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk" dedi.

Aynı Anda İki Coşkuyu Yaşıyoruz

Muhteşem konserin sonunda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, günün anısına ünlü şarkıcı Leman Sam’a onurluk ve çiçek verdi. Tosun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlılıkla kutladıklarını kaydederek, "30 Ağustos, Türk halkının Atatürk önderliğinde kazandığı büyük, şanlı bir zaferdir. Bugün bir taraftan da festivalimizi açıyoruz bir taraftan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı hep birlikte kutluyoruz. Korkmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Bu güzel vatanımızı böldürmeyecek, Cumhuriyet sevdamızı da asla soldurmayacağız" diye konuştu.

Öte yandan konser öncesi Dikili Belediyesi tarafından meşaleli zafer ve şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi. Bülent Ecevit Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Dikili Atatürk Meydanı’na kadar sürdü. Aralarında festivalin onur konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un da olduğu binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte hem coşkulu hem de renkli görüntüler oluştu.
 

dikili dikili belediyesi leman sam muharrem erkek dikili festival mustafa tosun