DİSK'ten Çiğli Belediyesi'yle ilgili iddialara jet yalanlama

TAKİP ET

DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı'dan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ile ilgili aralarında yaşandığı iddia edilen tartışmalara jet yalanlama. Yazılı bir açıklamada bulunan Memiş Sarı, Başkan Gümrükçü ile aralarında herhangi bir tartışma olmadığını, konu hakkında ortak bir noktada buluştuklarını söyledi.

İzmir’de bugün çıkan ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Disk Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı arasında gerginlik yaşandı, iddialarına, Memiş Sarı’dan jet bir yalanlama geldi. Çöp toplama araçları nedeniyle Başkan Gümrükçü ile DİSK Başkanı Sarı’nın tartıştığı yönündeki haberlere Sarı sert bil dille karşı çıktı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile çöp kamyonu alımı konusunda konuştuklarını ifade eden Memiş Sarı, hiçbir tartışma olmadan ortak bir noktada buluştuklarını söyledi.

İşte DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı’nın yaptığı o yazılı açıklama;

Örgütlü olduğumuz her belediyede olduğu gibi örgütlü bulunduğumuz tüm belediye başkanlarıyla dönem dönem sorunlarla ve genel gündemle ilgili görüşmelerde bulunuruz. Bugün bazı basın organlarında Çiğli belediye başkanı ile yapmış olduğumuz görüşme kamuoyuna farklı yansıtılmış olup doğrusunu İzmir kamuoyuyla paylaşmak zorunda hissettik.
11 mart 2020 pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte 16 martta başlayan uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi yaşamı ve üyelerimizi ilgilendiren konularla başta sağlık emekçileri olmak üzere, sağlıkçılardan sonra da halkın belediye başkanları ve belediye emekçileri bu süreçte önemli rol üstlenerek bulunduğu kentte ve ilçede Covid-19’a karşı büyük bir mücadele yürütmüşlerdir. Tam bu dönemde başta siperlik olmak üzere solunum cihazı, maske gibi ihtiyaçları büyük bir özveri ile çiğli belediyesi ve belediye emekçileri tarafından sağlıkçılar ve halka dağıtılmak üzere üretimi yapılmış ve en az hasarla bu süreci atlatmanın mücadelesi verilmiştir. Tam da bu noktada hijyenin, temizliğin ve temizlik çalışanlarının yoğunluğu ve ilk günden beri mücadelesi gözden kaçırılmayacak bir gerçekliktir. İktidarın belediyelerin iller bankası payından yapmış olduğu kesintiden kaynaklı olarak araç alımı ihalesinin çıkması bir şekilde engellenmiş olup, temizlik işleri filosunun güçlendirilmesi için 4 araç kiralanmıştır.

Yaptığımız görüşmede Sayın Gümrükçü, araç kiralanmasından yana olmadığını bu araçların kamuya kazandırılmasını istediklerini ancak pandemi sürecinin zorunluluklarından dolayı sadece yaz dönemini kapsamak üzere 3 aylık geçici süreyle araç kiralandığını belirtmiş ve kamu çıkarlarının gözetilmesi konusunda ortak bir fikre varılmıştır. Bunların dışında bahse konu haber sitelerinde yayınlanan bilgiler gerçeği yansıtmamaktır.

İzmir kamuoyunun bilgisine duyurulur.
 
Disk Ege Bölge Temsilcisi
Memiş SARI
 
 

dİsk İddİa yalanlama temsİlcİ memİŞ sari