DİSK'ten Soyer'e destek açıklaması

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (DİSK) ziyaret ederek DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile görüştü. Soyer, 'Daha iyi bir ülke yaratacaksak buna İzmir'den başlayacağız. İzmir'de bu işin lokomotifi emekçilerdir' dedi.

Esra Açıkyıldız /İzmir Gündemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (DİSK)​​​​ ziyaret etti. DİSK Konfederasyonu binasında gereçekleştirilen ziyarette DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer emekçilere seslenerek önemli açıklamalarda bulundu.   İBB Başkanı Tunç Soyer hakkında, İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle yaptığı konuşmadaki "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular" ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmıştı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Soyer’in yanında olduklarını vurgulayarak, “Hakikat mı hayal mi diyenlere yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz” ifadelerini kullandı.

 “UMUDUN LOKOMOTİFİ İZMİRLİ EMEKÇİLERDİR”

Daha iyi bir ülke yaratılacaksa buna İzmir’de başlanması gerektiğini ve bu işin lokomotifinin ise İzmir’in emekçileri olduğunu vurgulayan Soyer, “Çok teşekkür ediyorum dostların arasındayız. Güneşin sofrasındayız yani bu kasvetli iklimde insanın yüzünü güldüren tek şey dostlar. Dostlarla o sofrada gelecek umudunu koruyarak, var olmak bundan daha güzel bir şey olamaz. Bundan başka bir çare de yok zaten. Bu kasvetli iklimle mücadele etmenin ve geleceği umut taşımanın başka bir yolu yok. O yüzden işçi ve emekçi kardeşlerimle buluşmak bana çok iyi geldi. Buluşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum göreve geldiğim ilk günden beri hep söylediğin bir şey var. Eğer bu ülkeyi değiştireceksek, daha iyi bir ülke yaratacaksak buna İzmir'den başlayacağız. İzmir'de de bu işin lokomotifi emekçilerdi. Hayatı değiştiren hayatı güzelleştiren, insanlara İyi ki İzmir'de yaşıyorumu dedirten şey emekçilerin emeğidir. Ben verdikleri emek için herkese teşekkür ediyorum. İyi ki sizler varsınız. İzmir'i güzelleştiren güzel İzmir yapan sizsiniz. Bugünleri geride bırakırken, çok güzel bir güne hep beraber yaşayacağız” ifadelerinde bulundu.

“YOLA ÇIKTIKLARIMIZI YOLDA BULDUKLARIMIZA DEĞİŞMEYİZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İBB Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle yaptığı konuşma ile hakkında dava açıldığını hatırlatarak, “Hakikat mı hayal mi diyenlere, yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz” açıklamasında bulundu. Sarı ardından şu sözlerle devam etti, “Sayın başkanım hoş geldiniz. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı olduğunuz günden beri sendikamızla el ele kolkola birlikte çok güzel mücadeleler verdik özellikle KHK geçişinden sonra yaklaşık 3000 güvenlik arkadaşımızın toplu sözleşmeli oluşu daha sonraki iki toplu sözleşmede aradaki dengesizliği gidermeniz ve çabanız sendikamız açısından çok önemliydi. İzfaş ve İztek çalışanlarımızla ilgili gerçekleştirdiğiniz katkıları unutmadık. AKP iktidarının ülkedeki kadınlara, çocuklara, tüm canlılara, yaşam alanlarına ve kentimize yaptığı saldırılarda hep yan yana durduk. Saopaulo zehirli gemisinden başlayan Buca cezaevi yeşil alan mücadelesine kadar ve Çeşme projesinden adalet yürüyüşüne kadar sokakta alanda el ele kolkola yürüdük. Şimdi yine bir gemi, yine zehir, yine atık Fransız bandıralı Raynond Croze Aliağa’ ya geliyor. Bugün burada sizi ağırlamaktan çok hoşnutuz. Yılın, son günlerine geldiniz bugün emekçilerle yaptığınız bu güzel kahvaltı emek adına en güzel ve anlamlı bir buluşma oldu. Yani bugün dostların arasında güneşin sofrasındasınız. Hoşgeldiniz”

“BU DAHA BAŞLANGIÇ”

Ardından konuşmasına aşağıda devam eden Soyer, Bana yapılan sözde saldırı, hepimizin geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Bunu farkına varıp yanımda durmanız beni mutlu etti ve gururlandırdı” dedi. Soyer, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı, “Tüm İzmir adına DİSK’e teşekkür ediyorum. Kurtulmak gerekiyor. Enflasyonu yaratan, hakkı hukuku yok sayan düzenden kurtulmak gerekiyor. Bu yüzden kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bu daha başlangıç. Mücadeleyi artırarak büyütmeye devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz haktan, iyiden, güzelden, namustan yana. Elinde sonunda kazanacağız.  Bana yapılan sözde saldırı, hepimizin geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Bunu farkına varıp yanımda durmanız beni mutlu etti ve gururlandırdı. İyi ki siz varsınız. Yeni zehirli gemiler, başka rant projeleri gelecek. Ancak bu mücadele hiç bitmeyecek. Daima uyanık olmak zorundayız. Uyanıklığı yitirdiğimiz anda avucumuz arasından haklarımızı, barışı, bereketi alıyorlar. Birbirimizle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Güzel ve güneşli günler göreceğiz’’