DİSK'ten tarihi eylem: İzmir'de 35 bin belediye emekçisi iş bırakacak!

TAKİP ET

DİSK'e bağlı Genel-İş'te örgütlü belediye çalışanları adil ve eşit ücret, kadro hakları ve vergide adalet talebiyle ülke çapında yarım gün iş bırakacak. Tarihi eyleme İzmir'de de 35 bin dolayında belediye emekçisi katılacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş adil ve eşit ücret, kadro hakları ve vergide adalet için tarihi bir eyleme imza atmaya hazırlanıyor. 

DİSK'e bağlı Genel-İş'te örgütlü belediye işçileri bugün saat 12.00'dan sonra ülke çapında iş bırakacak.  

Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin belediye işçisinin iş bırakacağı eylem öncesinde sendikadan yapılan açıklamada talepler şöyle sıralandı: 
• İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir! 
• Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır! 
• Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir! 
• Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir!

Öte yandan açıklamada işverenlere, iktidar, siyasi partilere çağrı yapılarak işçi ücretlerinde iyileştirme vurgusu yapıldı. 

İZMİR'DE DE HAYAT DURACAK: 35 BİN BELEDİYE İŞÇİSİ EYLEME! 

İş bırakma eylemine İzmir'den de büyük bir katılım olacak. Büyükşehir Belediyesi’nde 20 bin, 22 ilçe belediyesinde ise yaklaşık 15 bin emekçi yarım gün iş bırakarak acil iş kolları dışında hizmet üretmeyi bırakacak. 

ESHOT KONTAK KAPATMAYACAK 

Öte yandan DİSK yöneticileri dün yaptıkları eylemde İzmir'de toplu ulaşımın can damarı olan ESHOT ile ilgili kararını açıkladı. Buna göre DİSK İzmirlileri mağdur etmemek için ESHOT'ta kontak kapatmama kararı aldı.
 
KONAK’TA KİTLESEL EYLEM!

DİSK’li emekçiler öğlen saat 12.00'dan itibaren görevli oldukları birimlerde iş bırakacak. DİSK saat 13:00’da Konak’ta bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde (Eski Sümerbank) toplanarak on binlerce işçinin taleplerinin sıralandığı kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Açıklamaya DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan da katılım gösterecek.

DİSK izmir eylem