Diyarbakır'da korkutan deprem

TAKİP ET

Diyarbakır saat 15,25'te depremle sarsıldı. Merkez üssü Hani ilçesi olan deprem bölgede panik oluşturdu.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde deprem oldu. AFAD, paniğe yol açan depremin 4,2 şiddetinde olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 4,2 şiddetinde olduğunu, derinliği ise 16,81 kilometre olduğunu açıkladı. Bölgedeki vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden olan depremle alakalı herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığı öğrenildi.

NACİ GÖRÜR'DEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Diyarbakır'daki depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Ben bu bölgede bu nitelikli depremler olursa bizi şaşırtmayacağını daha önce ifade ettim. Son derece doğal. Şimdi Doğu Anadolu bölgesi Arap levhasında Bitlis-Zagros dağ kuşağıyla ayrılıyor. Arap levhası sürekli olarak kuzeye doğru hareket ediyor Avrasya'ya doğru. Arada Doğu Anadolu bölümü var. 6 Şubat depremleri olunca da Arap levhası kuzeye doğru 7 - 7.5 metre atılmıştır, Doğu Anadolu'yu daha çok sıkıştırmıştır.

"2 İLİ UYARDI: DEPREM OLURSA ŞAŞIRMAM"

Adıyaman-Hakkari arasında sıkışma kökenli depremler olursa şaşırmam. Bunların bu aralar sık görülmesinin nedeni 6 Şubat depremleridir. Bu depremler sağa sola belli yerlere stres transfer etmek suretiyle dengesini, stres alanını değiştirdiler.

Doğu Anadolu fayının olduğu bölgede oraya yakın alanlara Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman, Hakkari arasında buralarda birtakım hareketler olabilir. Şuralarda şu büyüklükte deprem olacak demiyoruz, uyarıyoruz. Maraş depremlerini senelerce uyardık, sonucunu gördük işte.

"DAHA BÜYÜK DEPREMLER OLABİLİR"

Bunlar daha büyük 7 ve üzeri depremler üretebilir. En son 2011 yılı Van depremi mesela. Faylar hareket ettikçe bloklar yılda tektonik olarak bizim hissetmeyeceğimiz derecede harekete maruz kalırlar."

Diyarbakır deprem Hani ilçesi deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD