DOĞRU Partili Serdaroğlu: AKP'lilerin yargılanacakları ilk dosya "Atatürk'ün vasiyetini çalmak"

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82'nci yılında basın toplantısı düzenleyen Doğru Parti Başkanı Rıfat Serdaroğlu, AKP iktidarına karşı hukuk mücadelesi başlattığını dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın İş Bankası'nın TTK ve TDK'ye verilmesi gereken tutarın aktarılmasını engellediğini dile getiren Başkan Serdaroğlu, 'AKP, Cumhuriyetin tüm eserlerini, iki üç yıllık gelirleri karşılığında peşkeş çekti' dedi.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde basın toplantısı düzenleyen DOĞRU Parti Başkanı Rıfat Serdaroğlu, “Bugün, dünyanın hala itibar ettiği büyük Devlet Adamı, emperyalist devletlerin ordularına diz çöktüren Büyük Komutan, tarihteki son Türk Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılıdır. 82 yıldır yeri doldurulamayan Aziz Atatürk’ü, tüm dünya milletleri gibi Türk Milleti de saygıyla, özlemle anıyoruz. DOĞRU Parti olarak bizler de, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya ant içmiş vatandaşlarız. Hedefimize ulaşıncaya kadar bıkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Bu görev bilinciyle, üç yıl önce bugün Çoban Ateşi Hareketi adıyla başlayan örgütlenme çalışmalarımız, 26 Ağustos 2020 tarihinde “DOĞRU Parti” adıyla kurumsallaşmıştır” dedi.

AKP iktidarına karşı hukuk mücadelesi başlattık
İş Bankası’nın TTK ve TDK’ye verilmesi gereken tutarın engellendiğini dile getiren Başkan Serdaroğlu Bu özel günde, ülkemizi 19 yıldır yöneten AKP adlı “Organize Suç Çetesi” nin son hırsızlığını, sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyoruz. AKP denen tek kişilik parti; Atatürk’ün vasiyetine aykırı olarak davranmış, 17 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararına dayanarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansman Genel Müdürlüğü’nün 217586 sayılı yazısı ile İş Bankasının Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na verilmesi gereken tutarın aktarılmasını engellemiştir. Bu kanunsuz davranışa karşı DOĞRU Parti, Danıştay’a müracaat etmiş ve AKP İktidarına karşı hukuk mücadelesi başlatmıştır. 09.11.2020 tarihinde 2020/6055 dosya numarasıyla Danıştay’a dava açılmıştır” dedi.

AKP’lilerin yargılanacakları ilk dosya “Atatürk’ün vasiyetini çalmak”
Serdaroğlu, “AKP, Cumhuriyetin tüm eserlerini, iki üç yıllık gelirleri karşılığında peşkeş çekti. Türk Milletini gırtlağına kadar borçlandırdı. Yetmedi önümüzdeki 25 yılımızı da ipotek altına aldırdı. Tüm mal varlığı tek yüzük olan siyasetçileri arasına girdiler. Atamızın vefat gününde, Türk Milletine sözümüz olsun, yüksek yargının bir FETÖ’ nün, bir AKP’nin emrine girdiği bu kaos ortamında Danıştay’dan nasıl bir karar çıkacağını bilmiyoruz. Fakat şuna inanmanızı isterim ki, bu hırsızlığı yapan AKP yöneticilerinin Yüce Divan’da yargılanacakları ilk dosya “Atatürk’ün vasiyetini çalmak” dosyası olacaktır” dedi.

“Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmayacaksanız başka bir iş yapın”
Muhalefete de tepki gösteren Serdaroğlu, “Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmayacaksanız gidin başka bir şey yapın. Bir siyasi parti Atatürk’ün laik devletine sahip çıkmıyorsa o partiye Türk milletinin itimat edeceğine inanmıyorum” dedi.
 

doğru parti rıfat serderoğlu