Dolar için yeni tahmin! Selçuk Geçer, 'Dolar bozduralım mı?' diyenlere yanıt verdi

TAKİP ET

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar yatırımcıları için süreci değerlendirdi ve dolar kuru ile ilgili beklentisini açıkladı.

Ekonomist Selçuk Geçer, YouTube hesabında yayınladığı yeni videoda dolar/TL kurunun ulaşabileceği seviyeyle ilgili yeni tahminlerde bulundu.

Türkiye'nin kötü bir süreçten geçtiğini belirten Geçer, dolar bozdurmak isteyenlere de "Dikkatli olun" uyarısında bulundu. 

"Dolarda 19 liraya hazır olun" diyen Selçuk Geçer, şöyle konuştu:

 "Dolardaki ilk hedef 17,80 sonrasına 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık'ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17 liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14'te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden?"

"Dolar bozduralım mı?" sorusuna ise Selçuk Geçer, "Dikkatli olun" cevabını verdi. Geçer, "Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi." ifadelerini kullandı.

YURT GAZETESİ

dolar türk lirası tahmin