Dolarda kritik haftaya girilirken belirsizlik sürüyor!

TAKİP ET

Enflasyon ve resesyon ikileminin sürmesi ile merkez bankaları kararlarına ilişkin belirsizlikler, dolarda yaşanan dalgalanmanın temelini oluşturdu.

Enflasyon ve resesyon endişeleri nedeniyle bu hafta gerçekleştirilecek merkez bankaları toplantılarının önemi artarken, kararlar öncesi pay piyasalarında "bekle-gör" teması öne çıktı.

Bu hafta ABD, İngiltere ve Avro Bölgesi'nde açıklanacak enflasyon verilerinin de yatırımcıların gelecek dönem para politikalarının seyrine dair soru işaretlerini gidermesine yardımcı olacağını aktaran analistler, Çin'de Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışının da yakından izleneceğini kaydetti.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle dolar/TL ise geçen hafta 18,60-18,70 dar bandında hareket etmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,6420'den işlem görüyor.

JEOPOLİTİK RİSK ARTTI

Öte yandan Avrupa tarafında, geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanımına ilişkin açıklamaları jeopolitik riskleri tırmandırırken, düşen petrol fiyatları enerji krizine ilişkin endişelerin arka plana atılmasını sağladı. Buna karşın para politikalarına yönelik belirsizlikler ve resesyon fiyatlamaları ile pay piyasalarında satıcılı seyir sürdü.

Kaynak: Gerçek Gündem

ABD Avro Bölgesi dolar/TL