Doları olanlar şaşkın: Dolar kurunda 28 Aralık iddiası!

TAKİP ET

AKP'nin tüm hamlelerine rağmen yeniden 18 liranın üzerine tırmanan dolar kuru için şaşırtan tahmin, araştırmacı ve yazar Engin Avcı'dan geldi. İşte duyanı şaşkına çevirecek dolar öngörüsü...

Merkez Bankası'nın radikal faiz kararları sonrasında 18 liranın üzerinden seyreden dolar kuru, gıdadan ulaşıma her alan enflasyona neden olurken, hükümete yakın isimlerden dövize ilişkin dikkat çekici tahminler gelmeye devam ediyor.

Merkez Bankası beklenti anketi ise 19,54 civarında. İşte dolar kuruyla ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı ve bununla ilgili de tarih verildi. Dolar kurunun yıl sonuna doğru 10 liraya kadar gerileyeceğini iddia eden araştırmacı döviz kuru için net tarih verdi.

Geçtiğimiz aylarda doların 10 liraya gerileyeceğini söyleyen araştırmacı yazar Engin Avcı'dan yeni tahminler geldi.

Engin Avcı, "Birçok ülkeden Türkiye’ye para girişi var. Benim döviz planım Aralık’tır. Ocak ayına girmeden düşeceği yönündedir. Ocak ayına kalmadan bu iş olacaktır. Tüm uluslararası piyasalarında görüşü bu yöndedir. 

Benim tahminim 27-28 Aralık’a kalmaz biter bu iş. Tüm bu yaşananlar enflasyonun düşeceği yönündür. Sizler seçime doların imparatorluğunun yıkılışını görerek gireceksiniz" dedi.

Gerçek Gündem

Merkez Bankası dolar döviz kuru