Dört ay sonra gelen 'imam hatip' soruşturması: Gülşen aslında neden hedefte?

TAKİP ET

Gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki sözlerle takılan Gülşen hakkında dört ay sonra soruşturma başlatıldı. Şarkıcı, uzun süredir sahne kıyafetleri ve görüşleri nedeniyle İslamcı çevrelerin hedefindeydi.

Normal şartlarda ekonomik krizin bir numaralı gündem maddesi olması beklenen Türkiye'de, son günlerde en çok tartışılan konuların başında 'sanat' geliyor.

Sezen Aksu'nun  'Şahane bir şey yaşamak' adlı şarkısının İslamcı çevrelerce hedef alınması ve Tarkan'ın 'Geççek' adlı teklisinin iktidara yakın isimlerin tepkisini çekmesiyle başlayan süreç, yaz aylarında birçok festival ve konserin yasaklanmasıyla boyutlandı.

Tüm bu olaylar sırasında gündemden hiç düşmeyen bir isim de Gülşen'di. Kendisi şimdilerde konser sırasında gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diye takılmasıyla gündemde.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başta olmak üzere birçok isim bu sözlere tepki gösterdi. Şarkıcıya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

DÖRT AY SONRA GÜNDEME GETİRİLDİ

Gelişmeyi ilginç kılan ise, olayın geçtiğimiz nisan ayında yaşanması; yani aradan dört ay geçmiş.

SAHNE KIYAFETLERİ İSLAMCI ÇEVRELERİN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR

Şarkıcı, çok uzun bir süredir AKP'ye yakın çevrelerin hedefinde; nedeniyse sahnede giydiği kıyafetlerin 'açık olması.'

Gülşen, 'eleştirilerle' ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylüyordu: "Başka şeylerden utanalım, siz ne olduğunu biliyorsunuz. En masum yerlerimiz. Bırakın annelerimizin memesi açık kalsın."

GERÇEK GÜNDEM

AKP Sözcüsü Ömer Çelik gülşen imam hatip sosyal medya hedef