DP Lideri Uysal'dan iktidara salvo: "Seçim beyannamesi değil, beceriksizliklerinin itirafnamesi!"

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın büyük İzmir mitinginde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidara yüklendi. Uysal, "Sayın Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı, seçim beyannamesi değil 21 yılın itiraf namesi, başarısızlıklarının beceriksizliklerinin itirafnamesi" dedi.

İZMİR GÜNDEMİ- 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi mitingler hız kazanırken bugün,Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın liderleri İzmirlilere seslendi. 

Babacan İzmir'den seslendi: İzmir'in tercihi neyse tüm Türkiye onu seçecek!


Mitinge Millet İttifakı liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

"TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Mitingde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Aziz İzmirliler, demokrat İzmir… Cumhuriyetin varlığını pekiştiren şehrimiz. Bugün buraya İzmir’imizin dört tarafından bu Halil İbrahim sofrasından irade koyan, cesaret koyan, göz nuru akıtan tüm hemşerilerimizi can yürekten selamlıyorum.Şair diyor ya kim çizmiş bu hududu gönlüme, dar geliyor… Milletimizin ruhundan fışkırmış irade ile buraya fışkırmış heyecan buraya dar geliyor! Kocatepe'den Dumlupınar'a,9 Eylül'de 300 yıllık gerileyişi toprağa gömüldü, denize döküldü. Bu şehir bir var olma yok olma çizgisinden çıkarak vatan toprağının bağrında kutlu bir şehir. İşte bu kutlu şehir tarihin sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor. Bir kez daha irade koyuyor. Demokrasi bayrağını meşalesini bütün dayatmalara rağmen yere düşürmediniz.  Bu meydan bu ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin müjdecisidir, inanın buna. Türk insanı ile Türkiye insanı arasında duvar örmeye çalışanlara bu meydan cevaptır. Birileri bu ülkeye deli gömleği giydirme çabası içinde ama bilsinler ki bunlar nafile çabalılar. Güç istediler güç verdi. Mutlak güç istediler. Mutlak güç istediler verdi. Beylere oda yetmedi, dilimizden dökülen kanun olsun dediler. Sınırsız yetki olsun, sıfır denetim mekanizması ile biz uçacağız dediler. Bu keyfi rejimin işleyemeye başladığı günden beri bu milletin sofrada ekmeği küçüldü. Bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar. Bir içişleri bakanı var, şimdi çıkmış diyor ki 14 Mayıs 2023 seçimleri bir darbe girişimiymiş. Takke düştü kel göründü deriz. İşte bu beylerinde zihinlerinin nasıl çalıştığını ortaya koyuyor. Onlar ruhen de lafta da da hiçbir zaman demokrasiye inanmadılar. Demokrasi ile hukukla ilgili ufuklarını gördük. Akları ak olabilir ama alınlarının ak olmadığında gördük.  Sayın Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı, seçim beyannamesi değil 21 yılın itiraf namesi, başarısızlıklarının beceriksizliklerinin itirafnamesi.

Mülakatı kaldıracaklarmış, 21 yıldır ÖSYM'de soruları çaldırdınız, milyonların haklarını yedirdiniz. Bu ahbap düzeni bunlar yapmamış gibi vaatlerinde bulunuyorlar. Türkiye'de adalet sadece Türkiye mahkemelerin de değil. Adalet işlemiyor. Büyüklerin yırtıp geçtiği vatandaşlarımızın takıldığı örümcek ağına dönüşmüş durumda. Türkiye demokrasisinin en zor sınavına doğru yol alıyoruz.14 Mayıs'ta bu yağma düzenine haram saltanatına yeter diyeceğimiz gün olacaktır. Şimdi muhalefeti eleştirmekle meşguller, terörü örgütü ile iş yapma imtiyazı Sayın Erdoğan da, FETÖ ile iş birliği yapabilir. Gaffar okkanın katilini aday listelerinde aday yaptılar. Bizim vatanseverliğimiz bu vatan toprağının üzerinde yaşayan tüm insanlara sergiyi ihtikar eder" dedi.

 

İmamoğlu'ndan İzmir'de mesaj seli: Oyları patlatmaya hazır mısınız?