DTO Başkanı Öztürk, '2019'da Türkiye'nin Markası Parlayacak'  

TAKİP ET

Kruvaziyer gemi turizminde ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Ege Bölgesi'nde turizmci umudunu koruyor. 2019 yılında beklentileri karşılayacaklarını belirten DTO Başkanı Öztürk, 'Akdeniz ülkeleri arasında Türkiye, gelecek yıllarda hak ettiği yere gelecek' dedi

Ülkemiz turizminin en önemli yerlerinden olan Ege Bölgesi’nde turizmcinin beklentileri geçtiğimiz yıllara göre karşılanıyor. 2019 yılında daha fazla kruvaziyer gemiyle turisti ülkeye çekmeyi hedeflediklerini belirten Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, açıklamalarda bulundu. 

Ege Bölgesi’nde şimdiye kadar  gerçekleşen turizm rakamlarına ilişkin bilgi veren Başkan Öztürk, “Bölgemizdeki Kuşadası, İzmir, Çeşme ve Dikili limanlarına 2017 yılında 206 kruvaziyer gemi ile 196 bin yolcu geldi. 2018’in ilk yarısında ise gelen gemi sayısı 69’a, gelen yolcu sayısı 56 bine ulaştı. Kruvaziyer turizmi bir ülkeye gelir getirmenin çok ötesinde, o ülkenin uluslararası alanda tanıtımı için çok önemli. Her yıl katılarak kruvaziyer operatörlerinin yetkilileri ile bir araya geldiğimiz Seatrade Cruise Global Fuarı’ndan bu yıl güzel haberlerle döndük” dedi
 
‘Ülkemiz Akdeniz Turizminde Hak Ettiği Yerde Değil’
 
Turizm de son yıllarda yaşanan düşüşün etkilerinin bu yıl azaldığını ve seneye artacağını dile getiren Öztürk, “Ülkemiz turizmde son yıllardaki gerilemeden sonra bu yıldan itibaren yükselişe geçti. 2019 ve daha sonraki yıllar için deniz turizmi başta olmak üzere turizmden daha fazla gelir sağlamalıyız. Bölgemizde 3 bin civarında bağlama kapasitesine sahip 8 marinamız, ülkemiz deniz turizminin yüz akı. Ancak ülkemiz 24 bin yat kapasitesi ile Akdeniz çanağında hak ettiği yerde değil. Su sporları ve diğer deniz turizmi yatırımlarını destekleyerek, turizm gelirlerini hızla artırabiliriz” diye konuştu.
 
Kruvaziyer Devleri İzmir’e Gelecek
 
Önümüzdeki yıl beklentilerin büyük olduğunun altını çizen Öztürk, “2019 yılından itibaren kruvaziyer devi MSC İzmir’e 4 kez ve Antalya’ya 3 kez sefer gerçekleştirmeyi planlıyor. Norwegian Cruise Line, 2019’da Kuşadası Limanı’na 5 sefer yapacak. Holland America Line 2020 yılından itibaren rotasına yeniden Türkiye’yi ekleme kararı aldı. Ayrıca Royal Carribean’ın Azamara hattı, Kuşadası’na uğrayacak. Böylece kruvaziyer turizminde Türkiye markası yeniden parlayacak. Bu gelişmeler dikkate alınarak Alsancak Limanı yolcu salonunun modernizasyonu ve diğer eksiklikler vakit kaybedilmeden tamamlanmalıdır” diye sözlerini tamamladı.
 
 
 

deniz ticaret odası yusuf öztürk dto kruvaziyer turizm