Dünya Su Günü'nde İzmirlilere müjdeli haber! Tahtalı Barajı'nda doluluk yüzde 70'e çıktı

TAKİP ET

İzmir'in içme su ihtiyacını önemli bir bölümünü karşılayan ve su seviyesi yüzde 33'e kadar gerileyen Tahtalı Barajı'ndaki doluluk 18 Mart'ta yüzde 61.09 olarak ölçülmüştü. Geçtiğimiz hafta aralıksız yağan yağmurlar barajın su seviyesini yüzde 70'e çıkardı.

Sonbaharda istediği yağışları alamayan İzmir’de barajlar uzun süre alarmı verdi. Kentin su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı geçtiğimiz kasım ayında yüzde 33’e kadar geriledi. Özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında etkili olan yağışlar sonrası doluluk oranını her geçen gün arttı. Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı 18 Mart Perşembe günü yüzde 61.09 olarak ölçülmüştü. Perşembe günüden bu yana aralıksız yağan yağmur Tahtalı barajındaki doluluk oranını yüzde 9 puan artırarak yüzde 70’e çıkmasını sağladı. Geçen yılın aynı döneminde barajın doluluk oranı 63.59 idi. Tahtalı ilk kez geçtiğimiz yılın doluluk oranını geçmiş oldu.

DİĞER BARAJLARDAKİ DURUM

Öte yandan Ürkmez Barajı’nda doluluk yüzde 91.89’a; Balçova Barajı’nda yüzde 82.25’e; Güzelhisar’da yüzde 85.92’ye, Kutlu Aktaş Barajı’nda yüzde 75.10’a yükseldi.  

dunya su gunu barajların doluluk oranı izmir