E-ticaret devi Amazon'un geliri yüzde 11 arttı

TAKİP ET

Şirketten yapılan açıklamaya göre, üçüncü çeyrek olarak kabul edilen ve 1 Temmuz'da sona eren 3 aylık dönem bilançosunda​​​ ​​​​Apple'ın geliri, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 azalışla 81,8 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 83 milyar dolar gelir elde etmişti.

Kaydedilen azalışa rağmen piyasa beklentilerinin üstünde gelen şirket gelirinin, bu dönemde 81,7 milyar dolar olması öngörülüyordu.

Amerika'lı teknoloji devlerinden Apple'ın nisan ve haziran ayında elde ettiği gelir, yıllık bazda yüzde 1 azaldı. E-ticaret devi Amazon'un geliri yüzde 11 arttı.

Apple'ın geçen yılın aynı döneminde 19,4 milyar dolar olan net karı yüzde 2,5 artarak 19,9 milyar dolara çıktı. Şirketin hisse başına karı, bu dönemde 1,20 dolardan 1,26 dolara yükseldi.

APPLE, REKOR HİZMET GELİRİ ELDE ETTİ

iPhone satışlarının tutarı, nisan ve haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalışla 39,7 milyar dolara indi.

Aynı dönemde iPad satışları yüzde 20 azalarak 5,8 milyar dolara, Mac satışlarının tutarı yüzde 7 düşerek 6,8 milyar dolara geriledi.

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, bilanço döneminde 1 milyardan daha çok ücretli abonelik sayesinde hizmet gelirlerinde tüm zamanların rekorunu kırdıklarını açıkladı.

Cook, güçlü iPhone satışları sayesinde gelişmekte olan pazarlarda sürekli güç kazandıklarını söyledi.

AMAZON'UN GELİRİ YÜKSELDİ

Amerika'lı e-ticaret devi Amazon da nisan ve haziran ayına ait bilançosunu açıkladı.

Buna göre, Amazon'un bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı ayına görek yüzde 11 artarak 134,4 milyar dolara ulaştı. Şirketin net satışları, 2022 yılın ikinci çeyreğinde 121,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Amazon'un net karı da ikinci çeyrekte 6,7 milyar dolar oldu. Şirket, geçen yılın aynı ayında 2 milyar dolarlık zarar açıklamıştı.

E-ticaret devinin hisse başına net karı bu yılın ikinci çeyreğinde 65 sent olarak hesaplandı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde hisse başına 20 sent zarar etmişti.

KAYNAK: AA

Apple Teknoloji Amazon Amazon