Ebubekir Çelik İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı'na seçildi

TAKİP ET

Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı görevini Erdinç Çobanoğlu'ndan devralan ve yeni İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı olarak görevine başlayan Ebubekir Çelik ile Bayraklı'nın mevcut sorunları ve çözümlerine dair izleyeceği yol hakkında konuştuk.

Buse Özsümer-İzgündemi/ İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ebubekir Çelik, Bayraklı halkının yerel seçimlerde İYİ Parti’nin kazanmasını istediğine vurgu yaptı. İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin İzmir’in sorunlarını çözeceğine inandığını belirten Çelik, “İzmirli Meral Akşener’e güveniyor” dedi.

Yerel seçimler yaklaşırken İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı görevini Erdinç Çobanoğlu’ndan devralan ve yeni İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı olarak görevine başlayan Ebubekir Çelik ile Bayraklı’nın mevcut sorunları ve çözümlerine dair izleyeceği yol hakkında konuştuk. “İzmir’i ve Bayraklı’yı İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız!” diyen Çelik, Bayraklı’nın çözülmeyen koku sorununa işaret etti. Çelik, Bayraklı’da muhtar ziyaretleri gerçekleştirerek başladığı görevinde imar problemini de çözmeyi planlıyor.

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı’nı Erdinç Çobanoğlu’ndan yeni devraldınız. Sizin için de yeni bir deneyim. Bir parti ilçe başkanı olarak Bayraklı ile ilgili planlarınız neler? Nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Bildiğiniz gibi önümüzde yerel seçim var. Bizim de ilk hedefimiz elbette Bayraklı halkını İYİ Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak olacak. Şu an Bayraklı halkının yüzde 99’u mevcut belediyecilikten memnun değil. Biz Bayraklı halkını İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştırmak istiyoruz. Bayraklı’nın en büyük sorunlarından biri kentsel dönüşüm ihtiyacı. Yapılması gereken çok iş var. Biz öncelikle buraya bir kültür merkezi ve çocuklar için oyun parkları yapmayı düşünüyoruz. Bunu yaparken de Bayraklı halkına karşı hiçbir ayrım gözetmeden, her kesime hizmet etmek istiyoruz.

Sizden önceki ilçe başkanı Erdinç Çobanoğlu hakkında görüşleriniz neler?

Erdinç Çobanoğlu başkanımız 5 yıl boyunca İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı yaptı. Erdinç başkanımızın gerçekten büyük emekleri oldu partimize. Gerek sivil toplum örgütleri ile ilişkilerinden, gerekse Bayraklı halkıyla olan iletişiminden dolayı. Kendisi zaten 30 yıldır Bayraklı’da Mali Müşavirlik görevi yürütüyor. O sebeple bütün Bayraklı halkını tanır, Bayraklı halkı da onu. Çünkü her kesime hitap ediyor. Başkanımız çoğu Bayraklı etkinliğinde, düğün derneklerde, STK’ların etkinliklerinde canla başla çalıştı ve İYİ Parti’yi Bayraklı’da en iyi şekilde temsil etti. 

Göreve geldiğinizden beri veya öncesinde gözlemlediğiniz kadarı ile; Bayraklı halkının şikayetleri ve talepleri neler?

Ben bildiğiniz üzere görevime yeni başladım. Muhtar ziyaretleri yapıyoruz. Dün üç muhtarımızı ziyaret etme şansımız oldu. Bugün yine muhtar ziyaretlerine devam edeceğiz. Bayraklı’mızda bulunan 24 muhtarlığı ziyaret etme planımız var. Bu süreçte muhtarlarda ve mahalle halklarında gözlemlediğim en büyük şikayetlerden biri mevcut yerel yönetimden memnuniyetsizlikleri oldu. Bizim yönetmemizi istiyorlar, siz gelin diyorlar. Genel başkanımız Meral Akşener’e çok güveniyorlar. Kentsel dönüşüm talepleri var. Bütün parseller birbirine bağlanmış. İmar Kanunu’nun 18. maddesi uygulanmış, inşaat sektörü şu an kilitlendi. Ben de müteahhitim. Sektör bu haliyle hem müteahhiti kurtarmıyor, hem mal sahibini kurtarmıyor. Bu yüzde uzun süredir Bayraklı’da inşaat sektörü durdu. O yüzden de sokaklar dar, çocuklar için yeterli oyun alanları yok. Bu gibi şikayetleri çok alıyoruz.

İmar ve koku sorunu çözülmeli!

İzmir Türkiye’nin deprem riski olan kentlerinden biri. İzmir depreminde de gördüğümüz üzere Bayraklı bu konuda eksikleri olan bir ilçe. Müteahhit oluşunuza dayanarak; bu konuda çalışma yapmayı düşünür müsünüz?

Ben şahsen dikey değil, yatay yapılardan yanayım. İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı olarak, Bayraklı Belediyesi partimizin yönetimine geçerse ilk yapacağımız şey imar sorununa çözüm bulmak. Bazı mahallelerimiz bu konuda yeteri kadar hizmet alamıyor. Yüksek gelirli kesimin ikamet ettiği mahalleler bütün belediye nimet ve hizmetlerinden faydalanırken; bazı yoksul mahalleler bu hizmetlerden yararlanamıyor. Bayraklı’nın imar sorununun yanında en büyük sorunlarından biri çöp sorunu. Bayraklı’da koku sorunu devam ediyor. Özellikle Smyrna Meydanı’nda çok ciddi koku sorunu var. Başka illere gittiğimiz zaman, bir dönem burada yaşamış ya da Piyale Fabrikası’nda çalışmış insanlar “İzmir’de hala koku var mı?” diye soruyor. Adam 20 yıldır İzmir’e gelmemiş ama hala kokuyu soruyor. Bizim önceliklerimiz bu sorunları çözmek. Bayraklı bize emanet.

İyi Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale. Sizce bu karar başarılı bir sonuç getirir mi?

Kesinlikle. Ümit Özlale hocamız o konuda çok tecrübeli ve bu işi en iyi yapacak kişi. Kendisinin de İzmir’le ilgili çok güzel planları var. Biz kesinlikle Ümit Özlale hocamızın İzmir’de değişimi sağlayacağına inanıyoruz. İzmir’in en büyük sorunlarını çözeceğine inanıyoruz. Kesinlikle hocamızın arkasındayız. Hepimiz bunun için ne gerekiyorsa yapacağız ve kazanacağız da.

“Emekliler emeklemeye devam edecek”

Türkiye’nin mevcut ekonomik şartları bu noktadayken, Bayraklı bu düzlemin neresinde duruyor?

Bayraklı’yı şehrin tamamından ayıran bir özellik de Bayraklı’da her kesimden insanın yaşaması. Burada yüksek gelirli insan da var, orta gelirden de, yoksul da. Bayraklı en çok göç alan ilçelerden biri. Bayraklı aslında İzmir için bir merkez gibi, farklı bir ilçe. Her yöreden, her dinden ve ırktan insanların olduğu bir ilçe. Ama genel olarak tabii ülkenin durumu ortada. Bu ekonomik zorluklar Bayraklı’ya da sirayet ediyor.

Emekli vatandaşlar uzun süredir zam bekliyordu ancak iktidardan zam yapılmayacağına dair bir çıkış duyduk. Sizlere bu konuda ulaşan tepkiler var mı?

Tabii ki. Bize o konuda çok şikayet geliyor. Biz de sahada, bu toplumun içinde yaşayan insanlarız. Benim babam da emekli. Herkesin evinde bir emekli vardır. Bugünkü ekonomik şartlara baktığımızda emekli maaşı yetmiyor ve gelen zamlar dalga geçer gibi. Anlaşılan emekliler emeklemeye devam edecek. Her seçimde umut vaat ediliyor ama yine de yapılan bir şey yok. Ama öyle bir manipülasyon var ki, insanlar bunu bile alkışlayacak hale gelmiş. Oysa ki geçinemiyorlar. Bizim gördüğümüz en çok geçinemeyenler ve zorluk çekenler iktidara destek veriyor. Bu yönetim insanları şükretmeye alıştırmış. Gerekirse soğan yerim diyorlar. 

İyi Parti’nin mevcut durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Ben gerçekten İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e inanan ve güvenen bir bireyim. Şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütün milletvekillerine saygım var ama genel başkanımız çoğu milletvekilinden daha çok sözünün eri, daha çok güven veren bir başkan. Geçmişte bize karşı hatalar yapıldı. Şu an topluma baktığımızda da genel başkanımıza karşı bir teveccüh ve inanç var. Ben şahsen de ülkeyi bu şartlardan kurtaracak lider olarak genel başkanımızı görüyorum. Geçtiğimiz seçim sürecinde altılı masada genel başkanımıza bir kumpas kurulduğunu düşünüyorum. Masaya otururlarken altılı masadan herhangi biri aday olamaz diye yola çıktılar. Çünkü herhangi bir genel başkan aday olursa tarafsız olamaz, içimizden biri bu sebeple aday olmayacak diye konuşuldu. Genel başkanımız buna güvenerek bir yıl altılı masada kaldı. Daha sonra bu sözler tutulmadı. Bununla alakalı da yine en dik duran ve halktan yana duran Sayın Akşener oldu. Ama öyle bir hava yaratıldı ki, genel başkanımız o masada oyunbozanlık yapmış gibi. Her geçen gün de partimizin üye sayısı artıyor, söylediğim gibi yerel seçimler için de İyi Parti’ye bir yönelim görüyorum. Umuyorum bu yerel seçimlerde bizler Bayraklı’yı ve hatta İzmir’i İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız. 
 

iyi parti ebubekir çelik bayraklı ümit özlale meral akşener iyi parti bayraklı