Efes Selçuk'ta dayanışma iki koldan sürecek

TAKİP ET

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesine giden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk'tan afet bölgesine dayanışmanın iki koldan süreceğini söyledi. Sengel, ' Deprem bölgesindeki sistemimizi burada kalan dostlarımıza, bölge insanlarına emanet edeceğiz; dayanışma faaliyetinin sürmesi için gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz' dedi.

Türkiye’yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel çalışmaların iki koldan yürütüleceğini söyledi.

Başkan Sengel’in yapmış olduğu açıklama:

Onbinlerce yurttaşımızı kaybettiğimiz ve milyonlarca yurttaşımızı yerinden yurdundan ederek etkileyen depremlerin ardından ortaya çıkan arama kurtarma, yardım ve koordinasyon boşluğunu dayanışmayla doldurmak amacıyla yurdumuzun dört bir yanından harekete geçen herkes gibi biz de gücümüz yettiğince dayanışmayı büyütmeye çalışıyoruz. Maalesef hâlâ yardım ve koordinasyon boşluğu devam etmektedir. Deprem bölgesindeki halk, yine halkın dayanışması ile yaşamına devam etmeye çalışmaktadır.

Deprem bölgesine ve depremden etkilenen yurttaşlarımıza yönelik değişen ihtiyaçların karşılanması için dayanışmayı sürdürmek, büyütmek ve çeşitlendirmek zorundayız.

Ancak, bir yandan da deprem bölgesinden Selçuk’a gelen yurttaşlarımıza yönelik çalışmaları da sürdürmemiz gerekiyor.

Hem deprem bölgesindeki dayanışmamızı sürdürmek hem de depremden etkilenen yurttaşlarımızı kentimize ağırlamak için; iki koldan dayanışmamızı sürdürme kararı aldık.

Deprem bölgesindeki sistemimizi burada kalan dostlarımıza, bölge insanlarına emanet edeceğiz; dayanışma faaliyetinin sürmesi için gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz.

Dayanışmamızın ikinci ayağı olarak ise, depremden etkilenen ve Selçuk’a gelen yurttaşlarımızla ilgilenmek için kentimize döneceğiz.

Devlet olanaklarının esirgendiği deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın uzun dönemli ihtiyaçlarının farkındayız ve bu ihtiyaçların giderilmesi için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz.

Belki halk olarak, en zor günlerimizde bile devletimizin olanaklarının nasıl da bizden esirgendiğini en acı şekilde tecrübe ettik ama gücünü halktan alan dayanışmanın kudretini ve yarattığı umudu da hissettik. Dayanışmayla”