Eğitim İş İzmir'den YÖK'e coronavirüs dilekçesi!

TAKİP ET

Dünyayı saran ölümcül coronavirüs salgınının ülkemizde görülmesinin ardından, virüsün Türkiye'de yayılmasının önüne geçmek adına bir dizi önlemler alındı

İzmir Gündemi / Dünyayı saran ölümcül coronavirüs salgınının ülkemizde görülmesinin ardından, virüsün yayılmasının önüne geçmek adına bir dizi önlemler alındı. Bakanlıklardan çıkan kararlar sonrası üniversite akedemisyenleri harıç okulların herkese tatil edilmesi kararı alınmıştı.

Karara üniversite akademisyenleri yüksek dille itiraz ederken, bugün Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şubesi’nden önemli bir adım geldi. Yüksek öğretim kurulu başkanlığına dilekçe yazdı. Dilekçede yükseköğretim iş görenlerinin salgından korunabilmesi için öğretim sürecine verilen ara süresi boyunca idari ve akademik kadrolarında izinli sayılması istendi.

Konuyla ilgili Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şubesi’nden yapılan açıklamada ise“Korona virüs nedeniyle yükseköğretime 3 hafta ara verilmiş, tüm bilimsel toplantı ve etkinlikler iptal edilmişken,  akademik ve İdari personelin salgindan korunmaları amaci ile İdari izinli sayilmalari konusunda Egitim iş Genel merkezimizin talep dilekçesini YÖK'e ilettik” ifadelerine yer verildi.