Elinde yarım gram altını olanlar ne yapacak?

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre altın rafineleri en az 1 gramlık altın üretebilecek. Yarım gram ve daha düşük ağırlıktaki altınlar tarihe karışmış olacak.

Yarım gram ve daha düşük ağırlıktaki altınlar tarihe karışacak. Elinde yarım gram altını olanlar ne yapacak?

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş son dönemde peş peşe yayımlanan genelgeleri değerlendirdi. Elinde 1 gram ve altı altın bunulan vatandaşların herhangi bir sorun yaşamayacağını söylüyor.

"BASIMI YASAK OLAN BİR SÜRECİ KONUŞUYORUZ, VATANDAŞLARLA İLGİLİ SORUN YOK"

Finans analisti İslam Memiş vatandaşları fırsatçılara karşı da uyarıyor:

"Piyasada 1 gramın altında altın artık biraz zor bulunacak. Vatandaşlarımızın elinde bulunan yarım gramlık, 0.25 gram altınlarla ilgili bir sorun yok. 

Kuyumculara gidip bozdurabilecekler. Dolaşımda bir problem yok. Sadece genelge yayınlandıktan sonra basımı yasak olan bir süreci konuşuyoruz. 

Vatandaşlarımızın bu konuda elimde kaldı düşüncesini asla kafalarında bulundurmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızla ilgili şu anda bir sorun yok."

"BU GENELGELER BELLİ BİR SÜRE GEÇERLİ OLABİLİR"

Memiş, genelgelerin belli bir süre geçerli olacağını, enflasyon tek haneye düştükten sonra tekrar normale döneceği görüşünde:

"Vatandaş tarafından böyle bir talep var. 0.25 gram, 0.50 gram tarzında. Düğünlere giden vatandaşlar bütçesine göre bunları alabiliyordu. Fiyatları etkileyen bir şey olmayacak. Vatandaşlar tarafından talep devam eder diye tahmin ediyorum. Bu genelgeler de belli bir süre geçerli olabilir. Tekrar normalleşebilir, enflasyon tek haneye geldikten sonra."

KAYNAK: TRT Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı gram altın çeyrek altın yarım altın tam altın