Emekli amirallerin evlerine arama!

TAKİP ET

Montrö Bildirisi'nde imzası olan emekli amirallerle ilgili sabah saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Avukat Hüseyin Ersöz, aralarında kendi müvekillerinin de olduğu bazı amirallerin evlerinde polis tarafından arama yapıldığını duyurdu.

Kamuoyunda 'Montrö Bildirisi' olarak hafızalara kazınan ve 104 emekli amiral tarafından imzalanan basın açıklamasının ardından soruşturma başlatılmış, 10 emekli amiral gözaltına alınırken 4'ü ise ifadeye çağrılmıştı. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan amiraller serbest bırakılmıştı. 

Amiraller ile ilgili soruşturmada bu sabah erken saatlerde yeni bir gelişme yaşandı. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının avukatlarından Hüseyin Ersöz, aralarında kendi müvekkillerinin de olduğu bazı amirallerin evlerinde polisin arama yaptığını duyurdu. 

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Ersöz şu ifadeleri kullandı;
''Sabah kapıyı çalan bir kez daha sütçü olmadı.  Emekli Amiraller Soruşturması’nda aralarında benim de Müvekkillerimin olduğu bazı kişilerin evlerine polisin gelmesi ile güne uyandık. Gelen polis, arama yapılacağını ve “tebligat sonrasında” gideceklerini söylemiş. Şu an için bir gözaltı işlemi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi yok. Ancak, gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılan bir soruşturmada, çoğu 65+ olan kişilere,“bir basın açıklamasından” dolayı yaşatılanların geçmişte dahi başka örneğini bilmiyorum doğrusu. ''

ERSÖZ'DEN YENİ AÇIKLAMA: GÖZALTI YAPILMADI!


Hüseyin Ersöz yaptığı yeni açıklamada gözaltı işlemi yapılmadığını belirterek ''Emekli Amiraller Soruşturmasında 11 müvekkilim var. Bugün bu kişilerden 2’si hakkında Arama ve El Koyma işlemi uygulanmış durumda. Gözaltı ise yapılmadı. Bu kişilerin neden seçildiği konusunda net bir bilgi ise yok. İsimlerini “Lekelenmeme Hakkı” çerçevesinde paylaşmıyorum.'' ifadelerini kullandı.

 

emekli amiral arama polis asayiş gündem