Emekli, memur ve asgari ücretliye görülmemiş zam! Oranlar ortaya çıktı, kritik tarih

TAKİP ET

Emekli, memur ve asgari ücretli milyonlarca vatandaşı maaşına zam geliyor. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68 olurken, bu orana göre 6 aylık enflasyon ise yüzde 40.27 olacak.

Refah payının eklenmesiyle asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 50'yi bulması bekleniyor. Buna göre emekli maaşı zammı, memur enflasyon farkı ile maaş hesapları değişti. Yeni asgari ücret, emekli ve memur aylığı tek tek hesaplandı. Öte yandan 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı ile SED ödemeleri için de Ocak zammı tablosu belli oldu. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu yarın Ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklayacak. Aylık yüzde 4'ün üzerinde enflasyon beklentisi oluşurken TÜİK'in açıklayacağı rakamlar memur, emekli, kiracı ve ticarethane sahibi için de belirleyici olacak.

Hürriyet'in haberine göre; Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi, asgari ücretli, kiracı ve ticarethane sahibini ilgilendiren yılın geriye kalan aylarına ilişkin Ekim ayı ayı enflasyon verisi Cuma günü açıklanacak.