En İyi NFT oyunları

TAKİP ET

En İyi NFT oyunları

NFT, kripto para dünyasına damgasını vuran trendlerden biri. NFT teknolojisinin ilişkili olduğu birçok alan olsa da NFT oyunları ilk sırada geliyor. NFT oyunları, bir cüzdan aracılığıyla bağlanılan ve NFT-kripto para geliri elde etmenin mümkün olduğu oyunlar. Peki en iyi NFT oyunları neler? Blokzinciri NFT oyunları, bir kısmı oyna kazan (play to earn) konseptini barındıran ve kripto para yatırımcıları için harika bir deneyim sunan oyunlar…

 

NFT oyunlarıyla hem eğlenmek hem de kripto piyasasında kazanmak isteyenler için en iyi oyunlara bakalım.

Axie Infinity

NFT tabanlı en popüler oyunların başında Axie Infinity geliyor. Sky Mavis tarafından geliştirilen oyun, bir strateji oyunu konseptinde. Oyun içinde yer alan Axie adlı yaratıklarla, bu evren biraz Pokemon oyununu da andırıyor. NFT formatında alınıp satılabilen bu yaratıklar, oyuncular için para kazanma şansı da sunuyor. Oyun içinde yaşanan savaşlar, kripto para kazanma fırsatı sunuyor. Axie Infinity birçok borsada listelenmiş bir coin.

The Sandbox

En iyi NFT oyunları içinde bir diğer seçenek de The Sandbox. Ethereum blokzinciri üzerinde inşa edilmiş olan Sandbox, içinde farklı NFT formatlarında yapılar içerir. Her oyuncu The Sandbox üzerinde kendi dünyasını inşa edebilir. LAND adlı verilen arsa NFT’lerinin yanı sıra ERC-1155 standardındaki NFT’ler, The Sandbox içinde yer alıyor. NFT pazarında oyuncuların ticaret yapabildiği bu evren, en popüler NFT oyunları içinde yerini koruyor.

Decentraland

Decentraland, NFT tabanlı en önemli dünyalardan biri. Doğrudan bir oyun olarak konumlandırılmasa da, metaverse dendiğinde akla ilk gelen proje olan Decentraland içinde oyun ve farklı deneyimleri mümkün kılıyor. Ethereum blokzinciri üzerinde inşa edilmiş olan Decentraland evreni, MANA token’ine sahip. Merkeziyetsiz cüzdanla giriş yapılan oyunda, her oyuncu farklı deneyimler yaşayabilir.

Illuvium

Illuvium, NFT oyunları içinde RPG konseptini barındırmasıyla ön plana çıkan bir oyun. Oyun içinde hasat etme, savaşma ve bunların yanı sıra farklı RPG deneyimleri sunuluyor. Oyun, Ethereum blokzincirinde inşa edildi ve oyun içindeki işlemlerde, Illuvium ekosisteminde yerel token olarak SILV kullanılıyor. SILV, Kucoin borsasında alınabilecek ve kullanılabilecek bir token. Oyunun amacı, Illuvials adı verilen canavarlarla mücadele etmektir. Oyuncuları, NFT tabanlı bir dünyada eşsiz bir yolculuğa davet eden Illuvium, en iyi NFT oyunları içinde yer alıyor.

2023’te öne çıkacak yeni NFT oyunları neler?

Değiştirilemez token (NFT) kavramı, 2017 yılında ortaya çıktıktan sonra birçok sektörü değiştirdi. Bu nedenle NFT oyunları alanında birçok yeni proje geliştiriliyor. Metaverse ekosistemi, NFT ve merkeziyetsiz finans iç içe alanlar. 2023 yılında lansmanı beklenen oyunlardan bazıları şöyle:

 

Dash 2 Trade

IMPT

Calvaria

Tamadoge

Silks

 

Her geçen gün büyüyen bir ekosistem olan NFT oyunları alanında, en iyi projelerin token’lerin Kucoin borsasında bulabilir, oyunlara dahil olabilirsiniz. Kripto para borsası içerisinde popüler oyun coin’lerinden AXS, SAND, MANA, SLP, PYR vr ILV yer alıyor.