Enkazdan sağ çıkarılan 10 yaşındaki Mukaddes 19 gündür kayıp!

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta depremde çöken binanın enkazından 6 saat sonra sağ çıkarılan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş'tan, ailesi 19 gündür haber alamıyor. Kızının ardından kendisi de enkazdan sağ kurtarılan Abdullah Aktaş, hastane, adliye, bakanlık dahil başvurmadığı yer kalmadı ancak kızına ulaşamadı. Baba Aktaş, son olarak depremde ölen ve kimliği belirlenemeyen çocuklarla yapılan DNA eşleşmesinden de bir sonuç alamadı.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde oturdukları apartmanın depremde çökmesi sonucu Aktaş ailesinin bireyleri enkaz altında kaldı. Abdullah Aktaş 10 saat, kızı Mukaddes Erva 6 saat sonra enkazdan sağ çıkarılırken, eşi Ayşe Betül (30), kızı Zümra (4), kız kardeşi Özlem Aktaş (22) ve kuzeni İkra Süme (22) hayatını kaybetti.

Abdullah Aktaş, kendisinden 4 saat önce enkazdan çıkarılan ve komşuları tarafından hastaneye götürülürken yolda sağlık görevlilerine teslim edildiği söylenen kızı Mukaddes Erva’dan bir daha haber alamadı.

‘ENKAZDA 5 SAAT KONUŞTUK’
Abdullah Aktaş, kızı ile enkazda aynı yerde olduklarını söyleyerek, “Erva’nın sadece yüzünü göremedim; ama enkazda 5 saat beraber konuştuk. Sağlığının gayet yerinde olduğunu söyledi, ‘sadece ayağımı oynatamıyorum’ dedi. Enkazdan çıktığımda benim iki alt komşum Mehmet Ağabeyin eşinin kardeşi, ‘Ambulans olmadığı için çocuğu arabaya aldım hastaneye götürmek için. Yolda giderken trafik kapalıydı’ dedi. Gelen ambulansın önüne geçip çocuğu ambulansa verdiğini söyledi. Kızım bir de araçta istifra etmiş, istifra edince direkt ambulansa veriyorlar. Ambulans ile çocuğun gittiğini söyledi komşumun akrabaları” ifadelerini kullandı.


‘DNA SONUCU EŞLEŞME ÇIKMADI’
Abdullah Aktaş, o gün akrabaları ile Kahramanmaraş’taki tüm hastanelere baktıklarını ve kızını bulamadıklarını söyleyerek, “Tüm hastanelerde hastaların tek tek yüzlerine baktım. Orada tekrar doktora sordum. Doktor da ‘Ortopedik vakaları Kayseri’ye gönderdim’ dedi. Çocuğumdan hiçbir haber alamadım. Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin tüm devlet hastanelerini gezdim, yok. Ben kendi çabalarımla DNA testimi verdim. Sonucum dün itibarıyla çıktı. Hiçbir eşleşme bulamadım. Çocuğumdan hiçbir iz bulamadım. Akrabalar sosyal medya üzerinde paylaşımlar yaptı. Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’na gittim. Kahramanmaraş adliyesinde defnedilen otopsisi alınmış çocukların fotoğraflarına baktım tek tek. Ama benim kızım yok” diye konuştu.

deprem