Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Yere sağlam basan adımları atacağız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için "Arkadaşlarımız bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katılmak üzere gittiği Kazakistan dönüşü iktidara yakın basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FEYZİOĞLU, "MÜTEŞEKKİR OLURUM" DEMİŞ

Eski Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu. İyi bir hukukçu olmanın yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde Baro Başkanı ilen bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kendisine bu teklifi yaptığımda o da 'Bunun için çok müteşekkir olurum' dedi" ifadelerini kullandı.

"ÇELEBİNİN ROZETİNİ BİZZAT TAKACAĞIM"

Önce CHP milletvekili daha sonra Memleket Partisi milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçmesiyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Mehmet Ali Bey kendisi de açıklama yaptı. İnşallah çarşamba günü grup toplantısında da rozetini bizzat takacağım. Ve böylece şu anda resmen AKPi'ye girmiş olsa da o gün grup toplantısında herkesin huzurunda rozetini takarak, çok daha farklı bir anlamda o ruhu istiyorum ki grubumuz da yaşasın" dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"Asgari ücret konusunda beklentilerle ilgili farklı rakamlar konuşuluyor. Bu konuyla ilgili siz neler söylersiniz" sorusuna ise Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, aralık ayında asgari ücrette tahribatı ortadan kaldıracak düzenleme yapılacağını söylemiş kamuoyunda şu an ifade edilen rakamların da gerçeği yansıtmadığını dile getirmişti.

PUTİN GÖRÜŞMESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ve Putin'in “Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir" açıklamasına dair Erdoğan şunları söyledi:

"İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için, tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar. En uygun yer neresiyse bu dağıtım merkezini orada inşallah kurmuş olacağız. Bizim ulusal anlamda bir dağıtım merkezimiz var ama tabii şimdi bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Kararı bugün hemen süratle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza verdik. Tabii ki burada da güvenlik neyi gerektiriyorsa bu güvenlik ağımızı da süratle kuruyor ve ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

EGE ADALARI

"Dedeağaç’tan başlayarak Midilli üzerinde, Ege Adaları üzerinde ABD destekli silahlandırmalar kamuoyunu meşgul ediyor. Bu konudaki yorumunuz nedir" sorusuna ise Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

"Uyarılarımızı yapıyoruz. Amerika'yla da bu konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığımız muhatabıyla görüşüyor. Hatta şu anda NATO Savunma Bakanları Toplantısı vardı. Bakanımız da bu toplantılarda muhataplarıyla bu konuları etraflıca görüşme fırsatını buldu. Neticesini dönünce Hulusi Paşa'yla görüşeceğiz. Biz zırhımızı kuşandıktan sonra, tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez. Tedbirimiz var, her şeyimiz hazır. Adımlarımızı buna göre atıyoruz. O düşünsün.

Bu işin tarihi olmaz. Bir gece ansızın gelebiliriz, o ayrı. Tarihi kayda girecek. Ama burada tarih verilmez. Nerede, ne olacağı, ne zaman olacağı konuşulur mu?"

"KANAL İSTANBUL OLMAZSA OLMAZ"

"Kanal İstanbul projesinin Orta Koridor'a olası katkısı üzerine görüşmeleriniz oldu mu ya da projenin bir parçası olacağı düşünülebilir mi" sorusuna ise Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Bugün İstanbul Boğazı'ndaki sıkıntılar belli. Önümüzdeki yıllarda bu çok daha artacak. Ayrıca bizim doğu-batı aksında Orta Koridor'daki hedeflerimiz var. Kuzey Koridor'da yaşanan sıkıntılardan dolayı Orta Koridor'a büyük bir yük binecek. Bunların hepsi düşünüldüğünde, özellikle kuzey-güney aksında Kanal İstanbul olmazsa olmaz. Önümüzdeki günlerde, yıllarda bu çok çok daha gündemimizde olacak. Kanal İstanbul ile çevrecilikte de dünyaya örnek bir ders vereceğiz."

"EN ÖNEMLİ DERDİMİZ OLAN AİLE KONUSUNU DA YİNE BU DÜZENLEMENİN İÇERİSİNE KOYALIM İSTİYORUZ"

"Başörtüsüne anayasal zırh çerçevesinde çalışmalar var. Meclis gurubu da çalışıyor. Kaç madde olacak? İçinde aile maddeleri olacak mı" sorusuna ise Erdoğan'ın yanıtı şu oldu:

"Fazla madde olmasından yana değiliz. Arkadaşlar şu anda çalışmayı sürdürüyor. Efradını cami ağyarını mani şekilde ama az maddede bunları toparlamayı planladık. Konu olarak da olayı sadece başörtüsü olayı değil, bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz. Vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis'e sunmanın gayreti içerisinde olacağız."

"Aile maddesi, LGBT'nin muhalefet partileri tarafından siyasallaştırılmasına ön alma gibi bir şey içerecek mi" sorusuna Erdoğan, "Öyleyse demek anlamışlar. Güçlü aile, güçlü milleti oluşturur" dedi. 

EVRENSEL

erdoğan asgari ücret çelebi