Erdoğan'ın İzmir mitingi için tehdit iddiası: '4 kişi getirmeyen işe gelmesin'

TAKİP ET

Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü İzmir mitingi için işçileri tehdit ettiği iddiası gündeme geldi. İşçilere mitinge gelmeleri ve yanlarında 4 kişi getirmeleri söylendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmir'de bir miting düzenleyecek. Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy, ilçede yapılacak mitinge belediye işçilerini çağırdığı ve yanlarında dört kişi getirmelerini istediği iddia edildi. Menemen Belediyesi başkan yardımcılarının da işçileri arayarak Alsancak Stadı ile yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış törenine çağırdığı öğrenildi.

İşçileri Menemen Koyundere Belediye Şantiyesi’ne toplayan Arsoy’un, "Eğer dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin" diye işleri tehdit etmesi sosyal medyada gündem oldu.

CHP MENEMEN'DEN AÇIKLAMA

CHP Menemen İlçe Başkanlığı ise konuya tepki gösterdi. İlçe başkanlığı hesabından yayınlanan açıklamada, "AKP'li Menemen Belediyesi; 'Tehditli katılım çağrısı' ile korku saçtı! Menemen Belediyesi idarecileri; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ve Menemen programına katılım çağrısıyla sınırları zorlayan bir tutum sergilemiş; savurdukları tehditler, işi çığrından çıkarmıştır. Her personele; kendilerinin yanı sıra T.C. kimlik numaralarını önceden vermek suretiyle 4 kişi daha getirme zorunluluğu dayatan; bununla kalmayıp gelmeyenlerin ve sözünde durmayanların işlerine son verileceği gözdağını veren bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz! Programlarının coşkulu geçmesi arzularını anlayabiliriz. Ancak; insanları ekmekleri, aşları, işleri ile tehdit ederek zorlamalarını anlamak mümkün değildir! Siyaset ve yöneticilik ahlakıyla; hatta insanlıkla bağdaşmayan bu tehditkarlığı kabul etmiyoruz. Demokrasi ve milli irade çığırtkanlığı yaparken, bunlara tezat yaklaşımlar sergiledikleri ortadadır! İşçi arkadaşlarımızın üzerinde kurdukları bu baskıyı derhal kaldırmalıdırlar!" denildi.

 

akp chp menemen temizlik işleri erdoğan izmir miting tehtit