Erkan Baş'tan yerel seçim açıklaması

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Parti olarak yerel seçimlere ilkelerini merkeze koyarak belediyeler kazanmak için girdiklerini söyleyen Baş, Kadıköy ve Çankaya ilçeleri için iddialı açıklamalarda bulundu...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Parti olarak yerel seçimlere ilkelerini merkeze koyarak belediyeler kazanmak için girdiklerini söyleyen Baş, Kadıköy ve Çankaya ilçeleri için iddialı açıklamalarda bulundu...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, yerel seçimlere ilişkin kendisine yöneltilen soruları TİP YouTube kanalında yanıtladı.

Yerel seçimlere kazanmak için gireceklerini söyleyen Baş, şu ifadeleri kullandı:

-Gireceğimiz her yerde ya belediye meclislerine ya belediye başkanlıklarına ilişkin mutlaka belirli bir iddiayla gireceğiz.

-Bu kimi yerlerde orada oluşacak ekibin, belediye başkanının, belediye meclisinin toplam ekibin etkinliği, gücü olabilir. Kimi yerlerde kamuoyunun tanıdığı, değer verdiği bir takım eşitler arasında birinci pozisyonda durabilecek, sorumluk üstlenebilecek aday arkadaşlarımız aracılığıyla da olabilir.

-Bizim için belirleyici olan bir şey ilkeler doğrultusunda o yerellikte toplumun güvenini kazanabilecek ve toplumu yönetme sürecinin parçası haline getirebilecek adayların ortaya çıkmasıdır.

-Bu bazı yerlerde kamuoyunun daha fazla tanıdığı isimler olabilir bazı yerlerde yerel önderler olabilir, bazı yerlerde de belediye işçisini aday göstereceğiz.

-Olabildiğince sıradan insanların da yönetebileceğini, yönetime katılabileceğini göstereceğini gösterecek örnekler yaratmak istiyoruz.” dedi.

“YEREL SEÇİMLERE İLKELERİMİZİ MERKEZE KOYARAK BELEDİYELER KAZANMAK İÇİN GİRİYORUZ”

“TİP’in yerel seçimlerde belirlediği bir başarı kriteri var mı?” sorusuna ise Baş şu cevabı verdi:

-Belediyeleri kazanacağız. Sürprizler yapmak üzere de hazırlıklar yapıyoruz. TİP geçen seçimlerde 81 ilde seçimlere katılmayı tercih etmedi.

-Dışarıdan bakıldığında yüzde 3 hedefimize ulaşamadığımız düşünülüyor ama reel olarak biz buna partinin yakınlaştığını görüyoruz.

-Bu bazı yerlerde partinin oyunun yüzde 10, örneğin Hatay’da Samandağ’da Defne’de yüzde 20’lerin üstüne çıkan ilçe düzeyinde başarılarımız var.

-Bir yerde ikinciyseniz, orada tek hedefiniz vardır artık orayı kazanmak. Türkiye İşçi Partisi bu seçimlere sadece ilkelerini propaganda etmek için girmiyor, ilkelerini merkeze koyarak belediyeler kazanmak için giriyoruz.

-Burada olmaz fikrini her yerellik için değiştirme iddiasıyla hareket edeceğiz. Bu belediye başkanlıklarını kazanacağımız yerlerin sayısını çok artacağı anlamına gelmeyebilir ama mutlaka Türkiye’de sosyalistlerin yönettiği belediyelerin sayısı artacak bu seçimlerde bizim başarı kriterimiz budur.”

“KADIKÖY VE ÇANKAYA’DA BELEDİYEYİ KAZANMAK İÇİN YARIŞACAĞIZ”

Baş sözlerine şöyle devam etti:

-Düzen dışında bir alternatifin olabildiğince güçlü hale gelmesi için şuan da yapıyoruz. Bunun bir adım sonrasında biraz o yerelliklerde adaylıkların şekillenmesinde paralel olarak da şu anda belki de hiç tahmin etmediğiniz yerlerde kazanma iddiasında hareket edeceğiz. Bu çekimi Kadıköy’de yapıyoruz.

-Kadıköy’de TİP iddialıdır. Belki dışarıdan bakıldığında çok hissedilmiyor. Biz Kadıköy’de belediyeyi kazanmak için bu yarışa gireceğiz. Çankaya’da iddialı bir şekilde seçime gireceğimizi söyleyeyim.

-Oralarda muhalefet etmek için hazırlık yapmıyoruz. Oralarda biz bu belediyeyi nasıl kazanabiliriz, yani Türkiye’nin kalbi denebilecek önemli ilçelerde sosyalistler yönetime gelebilir iddiasını örgütlemek için hareket edeceğiz.

“BARIŞ ATAY’IN ADAYLIĞINI BİRLİKTE DEĞERLENDİRİP KARAR VERECEĞİZ”

Milletvekili seçilemeyen Barış Atay’ın yerel seçimde aday gösterilip, gösterilmeyeceğine ilişkin soruya ise Baş, “Barış, genel seçimlerdeki tutumu ile zaten kendisine dönük büyük bir sevgi vardı, onu katladı. Ben Hatay’a her gittiğimde, ‘Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Barış Atay’ı aday gösterin’ diye yurttaşın yoğun bir talebi oluyor. İstanbul’da ilginç bir şekilde Büyükşehir Belediyesine Barış’ı aday gösterin’ diye yurttaşların talebi var. Hem Barış ile birlikte, hem parti kurullarında bunu değerlendireceğiz. Birlikte değerlendirip, karar vereceğiz.” cevabını verdi.

“İŞ BİRLİKLERİNE AÇIK OLACAĞIZ”

Baş, yerel seçimlerde partilerle iş birliğine içinde olup olmayacağına yönelik soruyu ise şöyle cevapladı:

-Biz Türkiye’nin ihtiyaçlarını saptarız, kendi pozisyonumuzu ortaya koyarız ikisi arasında en ileride nasıl bir konum alınabilir bunu tartışırız.

-Dolayısıyla tabi ki iş birliklerine açık olacağız. Ama iş birliğimizin temeli nedir ona bakmamız lazım. Çok açık söylüyorum, rantçı belediye anlayışının kokusunun girdiği yerde TİP işbirliği içerisine girmeyecek.

-Kadın düşmanlığının, emekçi düşmanlığının, doğa düşmanlığının hissedildiği ya da bunlara karşı net bir tutum alınmayan her hangi bir yerde işbirliği yapmamız mümkün değil.

-Önceliğimiz şu; ortada bir bütün olarak bir kire bulaşmış bir düzen siyaseti var. Bunun karşısında ise milyonlarca temiz insan var.

-Milyonlarca temiz insan niye bir araya gelip, gerçek bir alternatif yaratamasın. Elimizden geldiğince en küçük mahalleden, beldeden başlayarak bu düzen siyasetinin kiri pası içerisinde tercih yapmanın zorunda kalınmayacağı bir düzen yaratmaya çalışıyoruz. 

Sözcü

Türkiye İşçi Partisi Erkan Baş