Erzurum Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun mitingi için verdiği izni iptal etti

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erzurum'da 3 Mayıs'ta yapacağı miting için daha önce İstasyon Meydanı'na izin veren Valilik, 'güvenlik' gerekçesiyle izni iptal etti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda yapacağı miting için CHP İl Başkanlığı'nca yapılan başvuruya önce izin veren valilik, daha sonra güvenlilik sorununu gerekçe göstererek 'kararını değiştirdi.'

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in miting için yaptığı başvuruya 25.04.2023 tarihinde izin veren Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, bir gün sonra ise verilen iznin iptal etti. Kılıçdaroğlu'nun MNG AVM yanında bulunan alada mitingini yapabileceği yönünde CHP il Başkanlığına yazı gönderdi.

'AMAÇ KATILIMI AZ GÖSTERMEK'

Gazeteci İsmail Saymaz, gelişme üzerine kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda valiliğin sonradan adres gösterdiği alanın 230 bin kişilik olduğunu belirterek "CHP'liler bu kararın iktidar baskısıyla katılımı az göstermek için verildiğini savunuyor" dedi.

kemal kılıçdaroğlu