Esenyurt'ta öldürülen büfecinin babası konuştu

TAKİP ET

Olay Esenyurt'taki bir tekel bayisinde yaşandı. Yunus Emre Erzen'in işlettiği tekel bayisi, o esnada kuzeni Yusuf Erzen ile mahalleden arkadaşları Batuhan Bayındır bulunuyordu.

Tekel bayisine gelen kişilerden Murat Özer (Samet ismi ile biliniyor), Yunus Emre Erzen’in yanına giderek babasını soruyor. Erzen babasından haberi olmadığını söylüyor. 

Erzen’in, babasını niye aradıklarını sorması üzerine Murat Özer ile kuzeni olduğu öğrenilen Tarık Özer (Görüntülerde beyaz gömlekli olan kişi) “Baban bir şeyler paylaşmış. Ara gelsin konuşalım” diyor.

Baba Cantürk Erzen, “Çocuğumu ve arkadaşını nasıl öldürdüler halen aklım ermiyor. Öldüren kişiyle bir gün önce kafede karşılaştım. Gözaltına alınanla (Murat Özer) dün emniyette karşılaştım. Hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi davrandı. Bunlara 600 bin lira bir borcum vardı. İcraya koymuşlardı.”

ÖNCE İÇKİ ŞİŞELERİYLE VURDU

Yunus Emre Erzen’in, Murat Özer’den, elini omzundan indirmesi ile olay da patlak verdi. Başında içki şişeleri kırılan Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır silahla öldürüldü. Görüntülerde bu iki kişiyi öldüren Yusuf Erzen’i yaralayan kişi Tarık Özer olduğu görülüyor.

HALEN ŞOKTAYIM

Baba Erzen “Ben halen şoktayım. Çocuğumun ve arkadaşının öldürüldüğünü yeni idrak ediyorum.”

20 YILDIR BİRBİRİMİZİ TANIRIZ

Baba Erzen, baskına gelen kişileri uzun yıllardır tanıdığını “20 yıldır bir birimizi tanırız. Neredeyse aynı mahallenin insanlarıyız. Onlar da inşaat işleri yapıyor. Biz de inşaat işi ile uğraşıyoruz. Bir süre önce, oğlum Mehmet ile, baskına gelenlerden, Samet olarak bildiğimiz Murat arasında bir gerginlik olmuştu. Benim de olduğum bir anda o olay olmuştu. Murat Özer ayağından yaralanmıştı. Daha sonra bu olay kapandı.”

OLAYDAN ÖNCE BENİ ARADILAR

Baba Erzen “O akşamı, yani olaydan kısa süre önce bu kişiler beni birkaç kez aradı. Onlardan biri ile konuştum da. Ancak büfeye gidip çocuğumu ve arkadaşını öldürecekleri aklımın ucundan dahi geçmedi. O gün, bana ve çocuklarıma yönelik bir icra takibi yazısı ulaştı. Ben de duruma tepki gösterdim. Verdiğim tepkide küfür ve hakaret yoktu. Biz borçtan kaçan insanlar değiliz demiştim.”

600 BİN LİRAYA YAKIN BORCUM VARDI

Baba Erzen, aldığı inşaat demiri nedeni ile Murat Özer’e 500-600 bin liralık bir borcunun olduğunu kaydederek “Kimin kime borcu yok bugün. Her esnaf sıkıntıya girer. Bu çocukların öldürülmesi mi gerekiyor.”

BİR GÜN ÖNCE KARŞILAŞTIM

Erzen, “Bakın bu olaydan bir gün önce Beylikdüzü’ndeki bir cafede ben Tarık Özer’le karşılaştım. Birbirimiz ile konuşmadık ama gördüm. Bu kişi o gece çocuğumu ve arkadaşını öldürüyor. Yine, dün Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğimde orada Murat Özer’le karşılaştım. Bana, ‘nasıl böyle bir şey oldu’ dedi. Yani olaydan hiç haberi yokmuş gibi davrandı. Daha sonra polisler tekrar bu kişiyi çağırdı.”

BABA-OĞUL FİRARİ

İki gencin cenazeleri dün Büyükçekmece’de toprağa verilirken, olayla ilgili Murat Özer adliyeye sevk edildi. Tarık Özer ile oğlu Azat Özer ve beraberlerindeki bir kişi firari konumda.

İKİSİ DE ŞİRKET SAHİBİ

Kayıtlara göre iki kişiyi öldürdüğü görülen Tarık Özer adına 9 milyon lira sermayeli Avam Demir Çelik İnşaat şirketinin olduğu görüldü. Öldürülen kişilerden Yunus Emre Erzen’i darp eden Murat Özer 2 milyon lira sermaye Özerler Group İnşaat şirketinin sahibi olduğu anlaşıldı. Her iki şirket de Esenyurt’ta aynı binada görünüyor.

KAYNAK: HALK TV

esenyurt tekel bayi tekel baskını istanbul tekel bayii Cinayet Cantürk Erzen Cantürk Erzen