ESHOT'ta koronavirüs kabusu! 5 şoförün testi pozitif çıktı! DİSK'ten çağrı var!

TAKİP ET

İzmir'de ESHOT görevlileri arasında artan koronavirüs vakaları sonrası, DİSK Ege Bölge Temsilciliği İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne personellere test yapılması konusunda taleplerini iletti. DİSK'in talebini İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne ileten Büyükşehir Belediyesi ise, İl Sağlık Müdürlüğü'nden olumsuz cevap aldı. Yaşanan gelişmeler sonrası ise DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bugün saat 12'de basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

Oktay Güçtekin / “Yeni normal” ile birlikte hızla artan COVİD-19 vakaları dikkat çekiyor. Son olarak İzmir ulaşımının başında bulunan ESHOT Genel Müdürü ve eşinin koronavirüs test sonuçları pozitif çıkmıştı. Yaşanan gelişme sonrası ise ESHOT’ta görev yapan 5 personelin  daha COVİD-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. DİSK’te yaşanan bu gelişmeler sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek İl Sağlık Müdürlüğü'ne görev yapan tüm personellere acilen test yapılması çağrısında bulundu. DİSK’in çağrısı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurun Büyükşehir’e ise flaş bir cevap geldi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün cevabını DİSK’e aktaran Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğünün personellere test yapma talebini reddettiğini bildirdi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen cevap sonrası ise DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı 14 Temmuz Salı (Bugün) saat 12.00’da basın toplantısı düzenleyerek karara itiraz etme kararı aldı. Konuyla ilgili basın toplantısı öncesi bilgi veren Sarı, alınan kararın  yanlış olduğunu, İzmir’de insanlarla en fazla temas kurun  şoförlerin hem kendi sağlığı hem de toplum sağlığı için testten geçmesi gerektiğini söyledi.
 

eshot koronavi̇rüs vaka i̇l sağlik müdürlüğü