Eski anketçiden flaş iddia: Yavaş ve İmamoğlu artık listede yok

TAKİP ET

Uzun yıllar KONDA Genel Müdürlüğü yapan eski anketçi Bekir Ağırdır'dan flaş iddia geldi. Bekir Ağırdır, Yavaş ve İmamoğlu'nun artık aday adaylığı listesinde olmadığını söyledi.

Anket şirketi KONDA Genel Müdürlüğü'nü uzun yıllardır sürdüren Bekir Ağırdır, görevden ayrılmasının ardından 2023 seçimlerine ilişkin iddialarını sürdürüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "Muhalefetin adayı kim olacak?" sorusuna yanıt veren T24 yazarı Bekir Ağırdır, "Artık Mansur Bey ve Ekrem Bey, aday adayı listesinde yoklar. " dedi.

'Sayıların Dili' programında gazeteci Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Bekir Ağırdır şu ifadeleri kullandı:

"Son iki yıldır neredeyse yapılan bütün anketler Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu diye başlandı. Kasım 2021'den itibaren Kemal Bey'in yavaş yavaş vitesi artırması, siyaset biçiminde kendince kendi adaylığını istiyormuş gibi görüntü veren hamleleriyle o da listeye girdi. Bu isimlerin etrafında bu tartışmaların olması normal.

Benim kanaatim odur ki, artık Mansur Bey ve Ekrem Bey, aday adayı listesinde yoklar. Mansur Bey daha önce sahneden çekildi, her ne kadar anketlerde görünüyor olsa da...

CHP Genel Merkezi'yle Mansur Bey'in ya da Ekrem Bey'in ilişkilerine baktığımızda, her ikisinin de kamuoyuna yansıyan faaliyetlerine, iletişim dillerine, kampanyalarına baktığımızda artık Kemal Bey'le ve parti genel merkeziyle bir karara verilmiş görünüyorlar.

O nedenle bence Ekrem Bey de, Mansur Bey de aday listesinde yoktur. Buğra Bey'in sözü birtakım anketlere dayanıyor. Yanlış olmayabilir, ama artık geçerli olduğunu sanmıyorum."

Öte yandan anket sonuçlarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'a karşı önde görünüyordu.

MİLLİ GAZETE

konda anket bekir ağırdır ekrem İmamoğlu mansur yavaş