Eski Baro Başkanı Özcan'a sert tepki: 'Grubumuzun siyaset oyunlarına karnı toktur!'

TAKİP ET

İzmir Barosu Eski Başkanı Aydın Özcan'ın geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu için yaptığı genel kurul çağrısına yürütme kurulundan sert tepki geldi. Yapılan açıklamada Özcan'a, 'Grubumuzun kirli siyaset oyunlarına karnı toktur' denildi.

İZMİR GÜNDEMİ/ 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı olabilmek için 2 dönem sürdürdüğü İzmir Barosu Başkanlığı’ndan istifa eden Aydın Özcan, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’na genel kurul çağrısı yaptı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun yürütme kurulu da bu çağrıya sosyal medya hesabından sert cevap verdi. Öte yandan Özcan sonrası Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun baro başkan adayı olarak yarışan Atalay Aksay’da sosyal medya hesabından Özcan’a yanıt verdi.

Grup sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Grubumuzun gelenek ve teamülleri gereği son baro başkan adayı tarafından duyurulmak suretiyle 30.09.2021 tarihinde Genel Kurulumuz toplanmış olup, yürütme kurulumuz oluşturulmuştur. Görevlendirilmesinin akabinde yürütme kurulumuz gerek baro gerekse de meslektaşlarımız nezdinde Cumhuriyetçi Avukatlar’ın temsilini sağlamıştır. Lakin son günlerde grubumuzun geçmişinden bugüne dek sorunu haline gelmiş olan kişisel hırs ve çıkarlar ile siyaset yapma amacı taşıyan kişiler için baromuz ve grubumuz bir sıçrama tahtası olarak görülmektedir.  Bu anlayıştaki kişi ve çıkar gruplarının kendilerini grubumuz ilkelerine ve ideolojisine aykırı olarak, çıkar ve şahsi hırs odaklı konumlandırarak siyaset yapma alışkanlıkları maalesef ki son günlerde tekrar hortlamıştır. Baromuz ve grubumuz nezdindeki görevinden siyasi amaçları için istifa eden Aydın Özcan tarafından her türlü teamül ve iyi niyete aykırı olarak korsan bir genel kurul çağrısı yapılmıştır. Bu anlayış maalesef ki grubumuzu fikirsellikten uzaklaştırmış olup, belli kişi/kişilerin grubumuzu bu tarz yaklaşımlar sebebiyle geçtiğimiz seçim dönemlerinde gerekli dersleri almış olup, bu kirli siyaset oyunlarına karnı toktur. Grubumuzun gündeminde önseçim vardır, yürütme kurulumuzun da çalışmaları bu gündemle sürmektedir. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun  birliğine aykırı olan bu çağrı hükümsüzdür. Grubumuz tüm birlik ve bütünlüğü ile çalışmalarına devam etmektedir. Ayrılıkçı yaklaşımların grubumuz nezdinde itibar görmesi mümkün değildir” denildi.

Avukat Atalay Aksay ise ,”21 Ekim 2018 tarihinde yapılan, İzmir Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulunda İzmir Barosu Başkanlığına aday oldum. Hiç kimseye paye dağıtmadan, pazarlık etmeden, savunduğumuz ilkeler doğrultusunda keyifli bir seçim süreci yaşadık ama kazanamadık. Kaybettik demiyorum, çünkü içinde ateş yanan, dünyayı yerinden oynatabilecek enerjisi olan mükemmel gençler kazandım.  Genel kurula kendimizi anlatamadık, özellikle ilk sandıklarda oy kullanan meslektaşlara çok ütopik ve renkli geldik, bu sebeple görseli herkes rahat anlayabilsin diye biraz renksiz hazırladım. (1258 kişi bu görselde de bir renk görebilir) O gün bir söz verdim, “Bizi anlamadılar, anlamak da istemediler, artık aday değilim dedim” Halen gündemden düşemedik maalesef, gıyabımda yapılan konuşmalara taraf değilim ve 2022 yılında yapılacak hiçbir  kurula aday değilim. Eski ünvanlı, ünvansız adaylara da, bir müsade edin de, pırıl pırıl çocuklar kendi yollarını bulsun diyorum. Bu arada öyle bir enerjileri var ki, müsaade edin derken, ezilmemeniz için söylüyorum. Yine aynı şarkı ile sizleri uğurluyorum” dedi.



 

izmir barosu eski baro başkanı aydın özcan