Evinden çıkan notlar ele verdi, Katil hemşire 7 bebeği öldürdü

TAKİP ET

Countess of Chester Hastanesinde yeni doğan hemşireliği yapan Letby'nin 2015-2016 yılları arasında hastanede nöbet tuttuğu günlerde yaşanan çoğu prematüre bebek ölümleri üzerine soruşturma başlatıldı.

33 yaşındaki hemşire Letby'nin, bu yıllarda bebekleri hava ve insülin enjekte ederek ve zorla süt içirerek öldürdüğü ortaya çıktı.

İngiltere'nin Chester kentindeki bir hastanede çalışan Lucy Letby ismindeki hemşire 7 bebeğin ölümünden ve 6 bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulundu.

Soruşturma kapsamında 2018 yılı, 2019 yılı ve 2020 yıllar arasında üç kez gözaltına alınan davada jüri kararını bugün verdi. 

Polis, gözaltına almak için Letby'nin evine son kez gittiğinde Letby'nin odasındaki notlarda "Bebekleri bilerek öldürdüm. Onlara bakacak kadar iyi değildim. Korkunç bir insanım. ŞEYTANIM" yazıyordu.

Davaya bakan savcı, Letby için "Elinde süt gibi masum maddeler ya da insülin gibi ilaçlar ölümcül oluyordu. Kendisini elindeki maddelerle zarar vermek, üzüntüye sebep olmak ve öldürmek için öğrenmeye adamıştı."

Hastanede 2011 yılında çalışmaya başlayan Letby'nin çalıştığı serviste 2015 yılı ve 2016 yıllarında yaşanan ölümler nedeniyle hastaneye prematüre bebek yatışı durdurulmuş, 2017 yılında soruşturma başlatılmıştı.

Bebeklerin ve ailelerin isimlerinin gizli tutulduğu soruşturma kapsamında yaşamını yitiren çocuklara hava ve insülin enjekte edildiği ya da çok beslenme sonucu öldükleri belirlenmişti.

ingiltere chester bebek hemşire