EYT son durum: Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ne zaman çıkacak?

TAKİP ET

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup prim gün sayısını tamamlayanların beklediği EYT meclisin çalışmalara ara vermesi nedeniyle henüz yasalaşmadı. Meclis'in 28 Şubat tarihinde çalışmalara başlamasıyla birlikte Genel Kurul'un ilk gündem maddelerinden biri de emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi olacak.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup prim gün sayısını tamamlayanların beklediği EYT meclisin çalışmalara ara vermesi nedeniyle henüz yasalaşmadı. Meclis'in 28 Şubat tarihinde çalışmalara başlamasıyla birlikte Genel Kurul’un ilk gündem maddelerinden biri de emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi olacak.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalara verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığı Meclis’te gündem maddelerinin başında EYT yer alıyor. 10 ili yıkan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli olması beklenen EYT düzenlemesi meclisin çalışmalara ara vermesi nedeniyle gecikti.

GÜNDEM MADDELERİ EYT VE DEPREM

Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşmek üzere 28 Şubat Salı günü toplanacak.

Öte yandan, AKP Grup Başkanvekilleri, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, haftaya Genel Kurul gündemine gelecek konuların gözden geçirildiği belirtildi. Haftaya Genel Kurul’da yeni bir deprem araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin siyasi partilerin vereceği önergeler ele alınacak. Genel Kurul’un bir diğer gündem maddesi ise emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi olacak. (DHA)

AKP'DE “EYT ERTELENSİN” TALEBİ

Hafta içinde yapılan AKP MYK toplantısında deprem sonrasında alınacak tedbirler görüşüldü.

Bazı MYK üyeleri, depremin oluşturduğu büyük zarara dikkat çekti ve Hazine'ye büyük yük olacağını belirttikleri EYT düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini önerdi. Hatta bir MYK üyesi “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” ifadesini kullandı.

Sözcü

sigorta AKP Grup Başkanvekilleri Grup Başkanı İsmet Yılmaz AKP MYK