Fahrettin Altay Mahallesi'nden yoga tepkisi: 'Çocukta sallarız, yoga da yaparız'

TAKİP ET

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde kadınların parkta yoga yapmasının engellenmesinin ardından ülke genelinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Fahrettin Altay Mahallesi'nde yaşayan kadınlar da yaşanan bu olayı parkta yoga yaparak protesto etti. Fahrettin Altaylı kadınlar, 'Parkta çocukta yaparız, yoga da' dedi.

İZMİR GÜNDEMİ/Geçtiğimiz günlerde Eskşehir’in Odunpazarı ilçesinde kadınların yoga yapmasının çimlerin ezildiği gerekçesiyle engellenmesinin ardından ülke genelinden tepkiler gelmeye sürdürüyor. Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, Eskişehir’de yaşanan olaya tepki göstererek  Haydar Mert Parkı’nda yoga yaptı.



Yoganın ardından Fahrettin Altaylı kadınlar adına açıklama yapan Fahrettin Altay Mahalle Muhtarı İkbal Kaytancılar, “Bizler Fahrettin Altay kadınları olarak kadına yönelik şiddet toplum içinde ya da özel hayatta cinsiyete dayalı olarak cinsel ve psikolojik görmesini kınıyoruz. Kadın özgürlüğünün keyfi olarak engellenmesi bizim için şiddettir. Parklarımız tüm halkın faydalanması içindir. Bizler parklarımızda çocukta sallarız, horonda teperiz yoga da yaparız. Özgürlüklerimiz kısıtlanamaz. Biz kadınlar haklarımızın arkasındayız. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadelenin aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Fahrettin Altaylı kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyor ve Eskişehir’in yanında olduğumuzu söylüyoruz” dedi.



 

izmir karabağlar fahrettin altay karabağlar yoga yoga eskişehir yoga