Foça Belediye Meclisi'nin İki Üyesinden Kendilerine Sosyal Medyada İftira Atan Şahıs İçin Suç Duyurusu

TAKİP ET

Foça Belediye Meclisi'nin (CHP'li) iki üyesi kendilerine sosyal medya hesaplarından iftira attığını iddia ettikleri bir vatandaş için Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın konunun araştırılıp soruşturulması için dosyayı Foça Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI ONAY VERİYOR BUNLAR İMZALAMIYOR DİYE SUÇLADI

Şikayeçi meclis üyeleri;  İlçeye bağlı Bağarası Mahallesi’nde birkaç parsel arsası olan Aslan Ö. adlı vatandaşın, sosyal medya (facebook) hesabından çeşitli gruplara paylaşımlar yaptığını tespit etti. Aslan Ö’nün kendilerinin fotoğraflarını da koyarak “Foça Belediyesine çöken ve kamu görevini kötüye kullanan bu iki şahıs hemen görevinden alınmalı. Acilen denetlenmeli hükümet tarafından. Benden habersiz Bağarası’ndaki arsalarıma çökmüşler. Belediye Başkanı’nın sözünü dinlemeyen ve kurumu zarar ve ziyan eden, denetimsiz bu şahıslara teslim eden vatandaşlar acilen görevlerinden uzaklaştırılsın.  Bu şahıslar bana 15 .000 Tl dosya yaptırdılar. Ben dosyayı almaya gitiim, bunlar dışarıya geldiler. 200 bin Tl den bahsettiler. Yok dedim. O zaman dosyanızı imzalamıyorum. Kamu görevini kötüye kullanarak vatandaşın aklıyla alay geçiren bir belediye. Maalesef verdiğim vergiyle maaşlarını alırlar. Zehir zemberek olsun.”  İfadelerini kullandığını, yorumlar kısmında ise “Benim 800 bin liradan fazla zararım var” ve “Belediye Başkanı onay veriyor, bunlar imzalamıyor dosyamı” ibarelerine yer verdiğini kayıt altına alarak dilekçelerine belge olarak eklediler.

FOÇANIN YEŞİL ALANLARINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Raşit Dirim; “Foça Adliyesi’nin önünde bulunmamızın sebebi hakkımızda yapılan iftira ve suçlamadır. Bizler Foça Belediyesi meclis üyeleriyiz. Foça’nın otopark alanları, yeşil alanlarını korumaya çalışıyoruz. Şüpheli şahıs hakkında, sosyal medyadan hakkımızda iftiralarda bulunan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kendisi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla yeşil alan olarak tescil edilen bir alana konut yapmak istemektedir. İnsanlara, bürokratlara, konuyla ilgili kişilere baskı yapmakta, iftiralar, yalanlar atmaktadır. Savcılığa hesabını verecektir. Konu bundan ibarettir. Bütün bu çabamızda bize destek olan Foça Doğa Platformu üyelerine ve tüm Foçalılara teşekkür ediyoruz.”dedi.     

Aslan Ö.’nün;  İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Planlarında otopark ve yeşil alan olarak yer alan arsalarında inşaat yapmak için belediyeye başvuruda bulunduğu, Foça İmar Müdürlüğü’nün ise yetki kullanmak için Foça Belediye Meclisi’nden karar istediği, Belediye Meclis toplantısında Ercüment Kuyumcu ve Raşit Dirim başta olmak üzere bazı meclis üyelerinin kararıyla inşaat izninin meclisten geçmediği öğrenildi. Aslan Ö.nün meclis toplantısına da gelerek kararın geçmesi için üyelerden ısrarcı olduğu iddia edildi.

Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesi araştırılıp soruşturulmak üzere Foça Emniyet Müdürlüğü’ne havale edildi.

Soruşturma halen devam ediyor.

foça belediyesi