Gaziemir'de ihale tartışması büyüyor! Başkan Arda açıkladı, AKP suç duyurusunda bulundu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe kongresinde partisini ve il yönetimini eleştiren Belediye Başkanı Halil Arda'nın iddiaları savcılığa taşındı. Arda'nın, 'Benden çiçek ihalesini istediler, atık toplama işlerini ilçe başkanı birisine vermemi istedi' gibi sözlerin suç unsuru taşıdığını iddia eden AKP suç duyurusunda bulundu. AKP Grup Başkanvekili Uğur Atmaca ve Meclis Üyesi Ali Gönen ihbarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe kongresinde partisini ve il yönetimini eleştiren Belediye Başkanı Halil Arda’nın iddiaları savcılığa taşındı. Arda’nın, “Benden çiçek ihalesini istediler, atık toplama işlerini ilçe başkanı birisine vermemi istedi” gibi sözlerin suç unsuru taşıdığını iddia eden AKP suç duyurusunda bulundu. AKP Grup Başkanvekili Uğur Atmaca ve Meclis Üyesi Ali Gönen ihbarda bulundu.

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda’nın kendi partisinin ilçe kongresinde yaptığı konuşmalar hakkındaki tartışmalar sürüyor. Arda, İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı kongrede, “bana sahip çıkmadınız” diye tepki gösterirken Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun kendisinden çiçek ihalesi istediğini belirtmişti. İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da atık toplama ihalesini eski Meclis Üyesi ve Kayavargel isimli şirketi bulunan Ali Kaya’ya verilmesi için aracılık yaptığını söylemişti. CHP’de tartışmalara neden olayla ilgili İl Başkanı Yücel, Başkan Arda ve İlçe Başkanı Özkan’ı il başkanlığına çağırıp uyarılarda bulunmuştu.

Konu, AKP tarafından savcılığa taşındı. AKP Meclis Grup Başkanvekili Uğur Atmaca ve Ali Gönen savcılığa sundukları dilekçede Başkan Arda’nın açıklamalarının suç unsuru teşkil ettiğini, konunun araştırılması gerektiğini söyledi. AKP grubu, konuyla ilgili çıkan gazete haberlerini, video görüntülerini de savcılık dosyasına ekledi.
 

gaziemir ihale tartışma büyüyor arda açıkladı başkan akp şuç duyurusu bulundu