Geçen hafta yurt dışından gelen bir vatandaşın koronavirüs testi pozitif çıktı

TAKİP ET

Türkiye'de yurt dışından gelen bir kişide koronavirüse rastlanması sonrası önlemler artırılırken bu sayı, virüsün diğer aile mensuplarına bulaşması ile vaka sayısı 5'e çıkmıştı. 5 vakanın hepsi aynı ailedendi ancak bugün bir ilk yaşandı ve 6. vaka bu aile dışında birinde görüldü.

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de görülen koronavirüs vakasında sayı 6’ya yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
"Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarlar istiyoruz. Son 1 haftada dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş sıfır risk anlamına gelmez” dedi. Umreden dönen vatandaşta Corona virüsüne rastlanılmasının ardından Türkiye’deki vaka sayısı da 6’ya yükselirken korkutan bir ilk de yaşanmış oldu.
Daha önceki 5 vakanın tümü aynı ailedendi. Türkiye’de ilk kez koronavirüs vakası, aynı aileden olmayan, farklı birinde görüldü. Bu, virüsün yayılma ihtimali konusunda korku yaratırken, umreden dönen vatandaşlar boşaltılan yurtlarda karantina altına alındı.
 
 

koronavirüs umre yurtdışı vaka sayısı fahrettin koca