Gizli e-postalar Pentagon yerine Mali'ye yollanmış

TAKİP ET

İngiliz ve Amerikalı yetkililer, Mali'ye yanlışlıkla milyonlarca e-posta gönderdi. Bu e-postalar, tatil planlarından hipersonik füze araştırmalarına kadar çeşitli konular hakkında bilgiler içeriyor.

İngiltere Savunma Bakanlığının Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon'a yollayacağı bazı önemli e-postaları, yazım yanlışı nedeniyle Rusya'nın Afrika'daki müttefiklerinden Mali'ye gönderdiği ortaya çıktı.

Mali'ye gönderilen e-postaların çoğu rutin bilgiler içerirken, bazılarının hassas olduğu bildiriliyor. Örneğin, bazı e-postalar, üst düzey subayların güzergahları ve şifreler gibi bilgileri içeriyordu.

E-postaların yanlışlıkla Mali'ye gönderilmesi, bir dizi faktörden kaynaklanmış olabilir. Bunlardan biri, İngiltere ve Amerika'nın ".mil" ve ".ml" alan adlarını kullanmasıdır. Bu alan adları birbirine çok benzer ve yanlış yazılması kolaydır.

Bir diğer faktör, Mali'nin ".ml" alan adını yönetmesi için Hollandalı bir internet girişimcisi olan Johannes Zuurbier ile sözleşme yapmasıdır. Bu sözleşme, Zuurbier'e Mali'ye gönderilen tüm e-postalara erişme izni veriyor.

E-postaların yanlışlıkla Mali'ye gönderilmesi, güvenlik endişelerine yol açtı. Bazı uzmanlar, bu e-postaların Rus ve Çin istihbaratı tarafından ele geçirilmiş olabileceğini ve bu bilgilerin kullanılarak askeri operasyonların gizliliğini tehlikeye atabileceğini düşünüyor.

Savunma Bakanlığı, e-postaların yanlışlıkla Mali'ye gönderilmesi olayı hakkında soruşturma başlattı. Bakanlık, soruşturmanın tamamlanmasından sonra konuyla alakalı açıklama yapacak.

Rusya Afrika ABD Mali İngiltere Çin