Gözler MYK'da... Yeni İl Başkanı kim olacak?

TAKİP ET

CHP İzmir'de il başkanlığı düğümünün bugün çözülmesi bekleniyor. Bugün gerçekleşecek MYK toplantısında il başkanının belirlenmesi bekleniyor.

İZMİR GÜNDEMİ/ 26 Aralık'ta  milletvekili aday adayı olmak için  İzmir İl Başkanlığı görevinden istifasını veren Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin bugün saat 11.00'da başlayacak MYK toplantısı ile netleşmesi bekleniyor.

YÖNETİM 'KAYA' DEDİ

İstifalar sonrası 26 kişi kalan CHP İzmir İl Yönetimi, yeni il başkanının içeriden olması için imza toplamıştı. İl Yönetimi aday olarak Çağdaş Kaya’yı belirlemesinin ardından Ankara'da temaslar yapılmıştı. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir araya gelen Kaya ve beraberindeki heyet il örgütünün ‘ortak aday’ imzalarını sunmuştu.

Yeni başkanlık için genel merkez düzeyinde atama yapılması formülü de masada tutuluyor. Başkanlık için İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, eski milletvekili Erdal Karademir, İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında ön plana çıkan Şenol Arslanoğlu, İl yöneticisi Görkem Duman, Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve Avukat Adil Akyıldız gibi isimler ön plana çıkıyor.