Gözler yeniden Menemen'de: Kura düğümü çözülecek mi?

TAKİP ET

İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin kura seçimi yenilenmesi kararının ardından başkanvekilliği için işleyen süreç devam ediyor. Bugün yapılacak olan meclis toplantısında kura çekimi ile başkanvekilinin seçilmesi bekleniyor.  

Menemen Belediyesi Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy'un yerine seçilecek başkanvekili için gözler yeniden Menemen’de olacak.
Mahkemenin aldığı karar ve İzmir Valiliği’nin belediyeye gönderdiği yazının ardından bugün saat 17:00’de yapılacak belediye meclis toplantısında yeni başkanvekili seçimi için kura çekimi yapılması bekleniyor.
Pazartesi günü yapılan meclis toplantısını boykot eden Millet İttifakı üyelerinin bugünkü toplantıya katılacağı ancak kura seçimile ilgili nasıl bir adım atacakları ise merak konusu.

NE OLMUŞTU?
Mecliste yeni Başkan Vekili mecliste eşitliğin bozulmaması sebebiyle kura yöntemi ile belirlenmişti. AKP Meclis Üyesi Aydın Pehlivan ve CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un isminin konulduğu fanustan, çekilen kura sonrası kazanan Deniz Karakurt olmuştu.
Karakurt'un Başkan Vekili olmasının üzerine AKP adayı Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesine dava açtı. Açılan dava sonrası İzmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken,  İzmir Valiliği de İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine Menemen Belediyesi'ne 2021 yılı Ocak ayı olağan meclisinin ilk oturumunda kuranın tekrarlanması yönünde yazı göndermişti.
 

menemen seçim deniz karakurt kura