Göztepe-Altay maçında fişekler stada böyle sokuldu! Ambulansın aranmamasından faydalandılar

TAKİP ET

Son dakika haberleri: Spor Toto 1'inci Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Sis ve işaret fişeğini statta görevli özel ambulans şoförlerinin içeriye sokup tuvalete bıraktığı ortaya çıktı. Ambulans şoförleri A.G. ile H.K.'nin de aralarında bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, İzmir'deki derbiyi karıştıran fişeklerin stada sokulma anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe-Altay maçındaki olaylarla ilgili 21 kişi gözaltına alındı. TRT Haber, İzmir’deki derbide fişeklerin stada sokulduğu anların görüntülerine ulaştı.

Göztepe-Altay maçı sırasında yaşanan olayların detaylarına ve ambulans şoförü A.G.'nin polisteki ilk sözlü ifadesine TRT Haber ulaştı.

Gözaltındaki ambulans şoförünün 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'dan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Sürücünün daha önceki maçlar sırasında olay çıkardığı belirlendi.

Ambulans şoförünün ifadesi ortaya çıktı

A.G.'nin verdiği bilgiye göre ise maçtan bir gün önce buluşan taraftar grubu, stada işaret fişeklerini götürmeye karar veriyor. Bunun için onu görevlendiriyorlar.

Kimlikleri belirlenerek gözaltına alınan 4 şüpheli, fişekleri Kemeraltı'ndan aldıktan sonra çanta içerisinde ambulans şoförüne teslim ediyor. O da planladıkları gibi ambulansın aranmamasından yararlanarak fişekleri içeriye alıyor.

Sonra içeriden bir taraftar çantayı alarak fişekleri taraftarlara dağıtıyor. Bir tanesini gözaltındaki F.E., ateşliyor. Ambulans şoförü, "Bana gelip teklif ettiler. Ben de kabul ettim. Sonra fişekleri içeriye aldım, misafir takımın tuvaletinden biri gidip alacaktı. Onu kimin aldığını bilmiyorum" dedi.  

TRT HABER

göztepe altay