Göztepe altı sezon sonra göz kamaştırdı!

TAKİP ET

Sarı-kırmızılılar, altı sezon sonra ilk kez bir sezona galibiyetle başlarken, üç yıllık uzun bir sürecin ardından ilk kez bir müsabakada 5 gol birden atmayı başardı. İzmir ekibi, devler arenasında ise ilk kez Ege ekibi yendi.

Süper Lig'de henüz beklenen takviyeleri yapamamasına rağmen 2020-2021 sezonunun ilk maçında Denizlispor'u 5-1'lik skorla yenerek 3 puanla başlangıç yapan Göztepe büyüledi. Sarı-kırmızılılar, İzmir'deki maçta futboluyla büyük keyif verirken, bu galibiyet ilkleri de beraberinde getirdi. Süper Lig'de dördüncü sezonuna giren Göz-Göz, ilk kez sezona galibiyetle girerken, aynı zamanda son 6 sezonun da ilk 3 puanlı başlangıcını yapmış oldu.

DENİZLİ'YE KARŞI İLK ZAFER
2014-15 sezonunda 2. Lig mücadale ederken Çubuk'u yenerek 3 puanla başlayan Göz-Göz, 2015-16, 2016-17 ve Süper Lig'deki ilk yılı olan 2017-18 sezonuna beraberlikle başlamıştı. Fenerbahçe ile berabere kalan Göz-Göz, 2018-2019'da Yeni Malatya'ya, geçen sezon da yine evinde Antalyaspor'a yenilerek sezona kötü başlamıştı. Sarı-kırmızılılar, 5 golle geçtiği Denizlispor'a karşı da Süper Lig'deki ilk galibiyetini aldı. Bundan önceki 8 maçta Ege ekibine 4 kez yenilen Göztepe, 4 maçı da beraberlikle bitirmişti.

ATINÇ NUKAN FORMAYI KAPTI
Göztepe'nin geçen sezon Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı ancak uzun süren sakatlık sonrası forma veremediği stoper Atınç Nukan formayı kaptı. Atınç, Denizli maçına Brezilyalı stoper Cristian Titi'yi kesip ilk on birde başlarken attığı ikinci golle de taraftarları sevince boğdu. Atınç savunmadaki performansıyla da teknik direktör İlhan Palut'un gözüne girmeyi başardı.

İLHAN PALUT'TAN TAKIMA ÖVGÜ
Sezonun ilk maçından farklı galibiyetle ayrılan teknik direktör İlhan gali- Palut, takıma övgüler düzdü. Palut, "Müsabakanın başından sonuna kadar istediklerini ve çalıştıklarını uygulayan, skora bakmaksızın 90 dakika boyunca disiplin içerisinde oynayan bir Göztepe vardı. Sahada çok büyük bir mücadele veren oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor. Elbette galibiyet ile başlamak sevindirici ama bu ciddiyetimizi ve disiplinimizi sezon boyunca sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

göztepe spor kulübü maç futbol koronavirüs pandemi covid-19 salgın virüs