Göztepe'ye Avrupa ışığı: Hedef ilk altı

TAKİP ET

Süper Lig'de bitime 8 maç kala 37 puanla 8. sırada yer alan İzmir ekibi Trabzon'un kupayı kazanması halinde ligi 6. sırada bitirirse mutlu sona ulaşacak.

Trabzonspor'un UEFA Finansal Fair-Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi Göztepe'yi Avrupa için ümitlendirdi. Sarı-kırmızılılar eğer Trabzonspor'un CAS'a başvurusu olumsuz sonuçlanırsa ve Avrupa kupalarından men edilirse ligdeki 6. takım da UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

TRABZON KUPAYI ALIRSA
Ligde 37 puanı olan Göztepe 6. sıradaki 43 puanlı Alanyaspor'un 6, 40 puanlı 7. sıradaki Fenerbahçe'nin 3 puan gerisinde. Beşiktaş ile aradaki puan farkı ise 10. Fenerbahçe, Alanyaspor ve Antalyaspor kupayı kazanırsa bu takımlar hedefe ulaşabilecek ama Trabzon kupaya kaldırırsa ve Göztepe de ligi 6. sırada tamamlarsa 50 yıldır hasretini çektiği Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek. Kup yarı final ilk maçlarında Trabzon evinde F.Bahçe'yi 2-1, Alanya ise deplasmanda Antalya'yı 1-0 mağlup etmişti. İlk 2 takımın Şampiyonlar Ligi'nde sonraki 2 takım ile Türkiye Kupası'nı kazanan takımlar Avrupa kupalarına gidebiliyor. Kupayı kazanan takım eğer Avrupa kupası vizesi almışsa lig sıralamasının en üstündeki takım Avrupa vizesi alabiliyor.

KALAN MAÇLAR
ALANYASPOR 43 PUAN: Başakşehir (D), Trabzon, Göztepe (D), A.Gücü (D), G.Saray, Antalya (D), Denizli, Konya (D). FENERBAHÇE 40 PUAN: Kayseri, Kasımpaşa (D), Y.Malatya, Göztepe, G.Birliği (D), Sivas, Beşiktaş (D), Ç.Rize. GÖZTEPE 37 PUAN:
Trabzon, Y.Malatya (D), Alanya, Ferenbahçe (D), A.Gücü, Gençlerbirliği, Galatasaray (D), Sivasspor.

Yeni Asır

göztepe avrupa ışık