Gümrükçü'den 'Gediz Maratonu'na destek

TAKİP ET

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Manisa'da başladığı havza gezisinde, Gediz Nehri için yeni adımlar atıldı. Etkinliğe katılan, Gediz için çalışma başlattıklarını açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, "Gediz'in kirliliğinin ölçülmesi ve bunun kamuoyuyla paylaşılması için Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekolojik Denge Derneği ve sivil toplum örgütleriyle çalışma başlattık" dedi.

 Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer " Temiz Gediz Temiz Körfez" sloganıyla çıktığı Havza gezisini başlattı. Gediz Nehri’nin de sonunun Ergene’yle aynı olmasını istemediğini belirten Soyer, ”Doğal kaynaklarımıza sahip çıkmamanın bedelini ödüyoruz. Marmara'daki müsilaj son birkaç yılın meselesi değil. Bu maraton Gediz Ergene olmasın, Körfez Marmara olmasın diyedir. "Temiz Deniz Temiz Körfez" atalarımızın bize bıraktığı mirastır. Biz de temiz bırakmak zorundayız" dedi. 
Katılanlar arasında bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, konuya ilişin değerlendirmelerde bulundu.

Gümrükçü, Gediz nehrinin de müsilajla kaplanmaması için yapılan bu çalışmalara, “Çiğli olarak Gediz’in denizle buluştuğu noktayız” diyerek desteklediğini açıkladı ve “Hem İzmir Körfezi’nin temizliği hem de İzmir ve Ege Bölgesi’nde yapılan tarımsal üretimin desteklenmesi ve sürdürülebilirliği için bu çalışma çok değerli. Aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın başındaki kuraklık gibi sorunlarla mücadele etmek ve bu sorunlar hakkında farkındalık yaratmak, ilçe belediye başkanlarının ve İzmir gibi diğer illerin büyükşehir belediye başkanlarının görev alanı içinde. Gediz’in kirliliğinin ölçülmesi ve bunun kamuoyuyla paylaşılması için Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekolojik Denge Derneği ve sivil toplum örgütleriyle çalışma başlattık. Hem İzmir için hem Ege için hem de su ve tarım için Gediz’in korunması şart. Biz Çiğli Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm görevlerini yerine getirmeye hazırız” diye açıklama yaptı.

 

Utku gümrükçü Tunç soyer İzmir büyükehir belediyesi çiğli belediyesi gediz nehri körfez müsilaj