Gümrükçü'den silahlı saldırı çıkışı "Şer odaklarına asla izin vermeyeceğiz!"

TAKİP ET

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in evinin önünde silahlı saldırıya uğraması şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya'nın adına açılışı düzenlenen anıt parkta sert bir dille kınandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer'e yapılan saldırı hakkında konuştu. Gümrükçü, ' Bu hain saldırıyı rant çeteleri, mafyalar, imar çeteleri ve değişime karşı odaklardır' dedi.

Oktay Güçtekin - İzmir Gündemi / Niğde’de şehit düşen Uğur Görkem Harmankaya’nın adını ölümsüzleştirmek amacıyla Çiğli’nin Evka 6 Mahallesi’nde bir çok vatandaşın katılımı ile anıt park açıldı. Park açılışında ayrıca Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in evinin önünde silahlı saldırıya uğraması sert bir dille kınandı. Açılışa CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Ballıkaya "O canı pahasına mücadele etti"

Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’nın kız kardeşi Nurdan Ballıkaya da anıt park açılışında gözyaşları içinde konuşma yaptı. Ballıkaya, “Biz kardeşim adına birçok şey söylüyoruz ama onu olmadığını hala kabul edemiyoruz. Uğur Görkem Harmankaya, görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir felsefesine uymuştur. Benim kardeşim kahraman bir Türk askeriydi. O canı pahasına mücadele etmiştir” diye konuştu.
 

Gümrükçü:  ‘Kahramanlığı unutulmayacak’

Türk Silahlı Kuvvetleri için Çiğli'nin  önemli bir yer olduğunu söyleyen Gümrükçü, ” Öte yandan Çiğli Türk Silahlı Kuvvetlerinin de göz bebeğidir. Çünkü askerlerimiz bizim Çiğli Hava Üstümüzde eğitim almaktadır. Şehidimiz Uğur Görkem Harmankaya’nın da kahramanlığı unutulmayacak” dedi.
 

Gümrükçü: “Şer odaklarına izin vermeyeceğiz”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrukçü,bu saldırının sadece Koçer’e yapılmadığını söyledi . Gümrükçü, “Çiğli’ de 9 aydır canla başla değişim için çalıştık. insanlar bazen hayatında bir şey yaşadığında değişir. Son yapılan şey, ‘Çiğli Belediyesine ve halkımıza yapılmıştır. Ali Rıza Koçer demek ağabey demek, sağcı solcu demeden herkesin hakkını savunmak, emek, çalışma, Çiğli halkı demektir. Bu saldırıyı lanetliyorum. Bu olayın faiilleri inşallah cezaevinde çürüyecek. Bunu yapanlar rant çeteleri, mafyalardır, imar çeteleri ve değişime karşı odaklardır.  Ancak bizim Çiğli’de başlattığımız değişime kimse engel olamaz. Çiğli’ de de Çiğli halkı ile beraber bugüne kadar nasıl ki FETÖ ve PKK karşısında durduysak şer odaklarına da izin vermeyeceğiz”dedi.
 

Kani Beko ‘Demokrasiye, emeğe yapılan bir saldırıdır’

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit olan Uğur Görkem Harmankaya, vatanı için şehit olmuş genç bir kardeşimizdir. Biz bu toprakların cocuklarıyız. Bu topraklar bağımsız, demokratik topraklar olsun diye canı pahasına mücadele etmiş o güzel insanların önünde eğiliyorum. Ali Rıza Koçer’i ben tanırım yıllarca beraber siyaset yaptik. Kendini emekten, barıştan ve kardeşlikten yana olan bir kardeşimizdir. Bu yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Bu saldırı; demokrasiye, emeğe yapılmıştır. Faillerin hemen yakalanıp yargı önünde hesap vermesi gerektiğini düşünüyor ve bu saldırıyı kınıyor, lanetliyorum.”

gümrükçü Şehit anıt park silahlı saldırı kınama Şer odakları gündem chp İzmir Çiğli