Gündoğdu'dan "Geçinemiyoruz" çığlığı yükseldi

TAKİP ET

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda TMMOB, DİSK,KESK,SES ,TÜMTİS ve siyasi partilerin Katılımıyla  şarkılar sloganlar eşliğiyle miting yapıldı. Mitingde KESK Eş genel Başkanı Mehmet Bozgeyik konuşma yaptı.

Aziz Güneş -İzmir Gündemi Bozgeyik AKP’ye çok sert yüklendi ve
“Bugün ki bütçede emekçiler yok ,işçiler yok ,gençlerimiz yok. Güvenlikçi savaş politikalarına kaynakların aktarıldığı bir bütçeyle karşı karşıyayız .İşte bu sermayeden yana ,ahbap çavuştan yana oluşturulan bu bütçe nedeniyle bugün geçinememe ,barınamama ,kiramızı ödeyememe ,elektirik faturasını ödeyememe sorunuyla karşı karşıyayız .Bu nedenle yıllardır kamu emekçileri olararak emekten yana ,halktan yana ,toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe istiyoruz. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün ücretlerimizde kayıp yaşıyoruz. Bu yüzden  .KESK olarak sendika yasası istiyoruz. Yine bu asgari ücretle geçinemeyeceğimizi ifade ediyoruz .Bu nedenle bu bütçeye ek bir bütçe daha kabul edilmesin bekliyoruz. Yine maaşlarımıza insan onuruna yakışır bir zam yapılmasını istiyoruz. Gıda ürünlerinden alınan kdv'nin kaldırılmasını istiyoruz. Yine kamu emekçilerinin hakkını gasp eden düzenlemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken onlar sabretmemizi istiyorlar. Onlar sırça köşklerde otururken bizden şükretmemizi istiyorlar. Her şeyi dolarla alırken parasını dolara yatıranlara ahlaksız diyorlar. Asıl ahlaksız onlar. Ahlaksız olanlar ülkeyi kötü duruma getirenler , bütçeden faize kaynak aktaranlar, vergi vermemek için yurtdışında ofshore şirket kuranlar. Bunlar ülkeye tek adam rejimini getirmek istiyorlar .Bu yüzden bizi yıldırmaya çalışıyorlar ama nafile gidiciler.
Bunlar gidecek telaşları bu nedenle .  Artık bıçak kemiğe dayandı Bunları götüreceğiz. Biliyoruz her karanlığın aydınlığı her kışın baharı var. O baharı biz getireceğiz . Taleplerimiz ,dertlerimiz ,sevinçlerimiz aynı .Çünkü bizim bizden başka dostumuz yok.” dedi

“Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek “
Disk'e bağlı Emekli Sen’in “gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek sloganı mitinge damga vurdu. Disk emekli sen  üyeleri yaşasın sendika yaşasın disk , kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz, susma susturma sustukça sıra sana gelecek  ,direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.
 

gündoğdu meydanı geçinemiyoruz dolar17 tl