Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce'den 'bağış' iddiasına tepki: İstifa eder, ilçeden giderim!

TAKİP ET

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Go-Kart pisti projesi ile ilgili olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile vatandaşların eylemleri sürüyor. Proje ile ilgili olarak İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman'ın 'benden bağış istendi' açıklamasına yanıt veren Başkan İnce, 'ispat etsin belediye başkanlığından istifa ederim. İlçeyi de terk ederim' dedi.

Güzelbahçe’de krize yol açan Go-Kart Pist ile ilgili olarak açıklamada bulunan İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman, pistin yapımı süreci ile birlikte açıklamalarda bulunmuş ve önemli iddialar ortaya atmıştı. Kendisinden bağış istendiğini belirten Yaman “Buraya ne yapıldıysa belediye başkanının bilgisi, onayı ve izni ile yapıldı. İşlerin yüzde 90’ı bitmişken ne olduğunu anlamadığım bir şekilde benden bağış istediler. Kabul etmeyince bu hale geldi. Bağış isteyenler de kendini biliyor. Niçin ve kimlerin adres gösterildiğini de bilenler biliyor. Ben buradan isim söylemem”  açıklaması yapmıştı.

İSPAT ETSİN İSTİFA EDER, İLÇEDEN GİDERİM
Yaman’ın iddialarına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den yanıt geldi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan İnce bağış iddialarını kesin bir dille reddetti. Yaman’ın söylediklerini ispat ederse belediye başkanlığından istifa edeceğini açıklayan İnce, “yaşadığım ilçeyi de terk ederim” dedi. İnce açıklamasında “bırakın bağış istemeyi kendisinin çay ikramını bile kabul etmedim. Yarış pistinin yapılacağı bölgeye gittiğimde çay teklifini reddettim. Mehmet Yaman, kimlerin kendisinden bağış istediğini açıklasın. Eğer benim bağış istediğimi ya da birilerinin benim adıma talepte bulunduğunu ispat ederse Güzelbahçe Berlediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Doğduğum, büyüdüğüm, dedelerimden, babalarımdan kalan malımın mülkümün olduğu sadece mezarım olsun yeter dediğim Güzelbahçe’yi terk edeceğim” dedi.
İddiaları çirkin ve hadsizce yapılmış açıklamalar olarak değerlendiren Başkan İnce, “Projeye karşı olduğumu daha önce de söyledim. Proje ile ilgili olumlu görüş söylemem şimdiye kadar olmadı. Bölge SİT alanı olduğundan plan yetkisi Bakanlıkta. Vatandaş olarak gelen herkesle ilgileniyoruz. Süreçle ilgili kendisine belediye başkanlığı makamımız gerekli bilgiyi verdi. Elbette kurumlarla yazışmaları biz yaptık. Bu her vatandaşa yardım istediğinde yaptığımız bir şey. Ben şahsen kendisiyle makamda üç kez, makam dışından ayaküstü bir kez sohbet ettim. Bunun dışında özel görüşmem olmadı” dedi.
 
 

izmir güzelbahçe belediyesi mustafa ince başkan gokart pist proje koronavirüs pandemi covid-19